RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Зеленський анонсував тиждень конкретних рішень: відео звернення президента

У неділю, 22 січня, глава української держави Володимир Зеленський заявив, що наступний тиждень буде часом конкретних, справедливих та вже підготовлених рішень. Таку заяву він зробив у контексті затримання заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського за підозрою в отриманні хабара.

Про це він повідомив у своєму вечірньому відеозверненні.

Читайте також: Під час війни в Україні жорстко каратимуть за корупцію

"Сьогодні Кабінет Міністрів України звільнив з посади заступника міністра, який був викритий співробітниками НАБУ. У правоохоронців є всі можливості, щоб провести розслідування і направити це провадження до суду. І я хочу, щоб це було нашим сигналом усім, чиї дії або поведінка порушують принцип справедливості", - зазначив Зеленський.

Президент України анонсував відповідні рішення, які будуть прийняті наступного тижня.

"І цей тиждень буде часом відповідних рішень – конкретних та справедливих. Уже підготовлених рішень. Я не хочу зараз нічого анонсувати чи вдаватись у деталі. Розумію, що привернуло увагу людей. У кожній ситуації ми будемо детально все розбирати. Те, що стосується енергетики і закупівель. Те, що стосується відносин між центральною владою і регіонами. Те, що стосується закупівель для військових", - наголосив він.

Глава української держави додав, що українці отримають повні дані, а уряд зробить необхідні кроки.

За його словами, вже є певні просування спецслужб щодо тих, хто діє проти України, незалежності і українського народу. На це також будуть відповідні кроки.

"Я хочу, щоб це було зрозуміло: повернення до того, що було колись, до того, як звикли жити різні люди, наближені до державних інституцій, чи ті, хто все життя поклав на гонитву за кріслом... Сила суспільства й міцність держави поєднуються саме справедливістю", - заявив український лідер.

Він також наголосив, що 2023 рік треба робити роком справедливості для України, роком єднання заради свободи та перемоги, роком міцності України та всіх, хто цінує свободу.

Раніше ми розповідали, що Міноборони України потрапило у скандал через закупівлю продовольства для ЗСУ за завищеними цінами.