RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Франція та Італія передадуть Україні нову зброю: що відомо

Італія та Франція закінчують підготовку зенітного ракетного комплексу SAMP/T, який у майбутньому передадуть Збройним силам України. Союзники України розуміють, що потрібно зробити все можливе, аби допомогти українцям у боротьбі за незалежність.

Про це в інтерв'ю Corriere della Sera розповів міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні.

Читайте також: Танки Challenger 2 та "протиракетна парасолька": військовий експерт про підсумки "Рамштайну"

Дипломат зазначив, що його країна вже надала Києву п'ять пакетів військової допомоги на суму приблизно в мільярд євро. Наразі триває підготовка шостого пакета, до якого увійшли системи ППО. Зокрема, Італія разом із Францією завершує відправлення SAMP/T. Уряди цих європейських країн також планують і інші дії, які поки що не розголошуються.

Глава МЗС також заявив, що Італія "підтримує всі способи досягнення справедливого миру в Україні". Він можливий виключно за відновлення територіальної цілісності країни. Союзники України розуміють, що потрібно зробити все можливе, аби допомогти українцям у боротьбі за незалежність.

Крім того, як повідомляє Le Figaro, президент Франції Еммануель Макрон на прес-конференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцом у Парижі не виключив передачу Києву танків Leclerc.

"Щодо "Leclerc", я попросив міністра збройних сил попрацювати над цим. Ніщо не виключається, і це дійсно оцінюється колективно", - заявив французький президент.

Нагадаємо, раніше ми розповідали про те, що ракети GLSDB до американської реактивної артилерійської системи HIMARS, які увійдуть до наступного пакету військової допомоги, значно ускладнять логістику країни-агресора у війні.