RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Нардеп від "Слуги народу" купив розкішний маєток у центрі Києва під час війни: фото та відео

У тяжкому для України воєнному 2022-у році 39-річний "слуга народу" Павло Халімон придбав маєток на Печерських пагорбах, біля ботанічного саду імені Гришка, буквально на відстані 5 хвилин від самого центру столиці.

Про це повідомляє "Українська правда".

Журналісти встановили, що офіційно власник маєтку не Халімон, дім в червні 2022 року було подаровано Анастасії Котеленець. Щоб дізнатися, хто там живе, розслідувачі поїхали за адресою маєтку та в перший же день побачили там заступника керівника голови парламентської фракції "Слуга народу" Павла Халімона. Журналісти іншого разу також бачили там молоду жінку, схожу на Анастасію Котеленець, з маленькою дитиною.

"При цьому "слуга народу" не виглядає як гість, а чоловіки, яких він зустрічав, схожі на будівельників", - йдеться у матеріалі.

При цьому, ціна купівлі виявилась досить незначною: наприклад, за одну ділянку площею 2 гектари Анастасія, відповідно до договору, сплатила 29,8 тисяч гривень, за іншу аналогічної площі – 30 тисяч гривень.

Від імені кількох продавців землі діяв Андрій Зорій. Це – співзасновник компанії "Агро-Хаус", директором якої був Павло Халімон. Анастасію Котеленець в угодах представляла Наталія Ропчан, яка працювала помічницею нардепа Павла Халімона та отримувала зарплату з бюджету.

Читайте також: Попався на розкрадання бюджетних коштів: НАБУ затримало заступника міністра

"Усі ці факти разом із купівлею маєтку виглядають так, наче слуга народу намагається їх приховати від народу. До того ж це може бути схемою, за якою організатори знаходять осіб для отримання безкоштовних ділянок, а ті вже за символічну ціну продають землю третій особі", - пишуть розслідувачі.

За допомогою джерел у правоохоронних органах журналісти дістали договір купівлі-продажу цього маєтку. Відповідно до нього, будинок разом із земельною ділянкою площею в 10 соток коштував 10 мільйонів 300 тисяч гривень, із яких вартість будинку становила 6,5 мільйона гривень, а ділянки – 3,8 мільйона гривень.

Продавець – архієрей Православної церкви України Олександр Драбинко – в документі засвідчив, що зазначену в договорі ціну продажу він вважає вигідною для себе. У той же час, будинки поблизу Ботанічного саду аналогічної площі коштують близько 50–60 мільйонів гривень.

Як розповідав "Апостроф", НАБУ оголосила у розшук депутата від "Слуги народу" Маргариту Шол, яка "забула" вказати у декларації за 2020 рік відомості про оренду квартири на Печерську у столиці.