RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

А що трапилось? До Путіна та його близьких приставили персональну установку ППО - фото

Нещодавно у Підмосков'ї місцеві зафіксували на відео систему ППО "Панцир-С1", розміщену в селі Ящерово, яка призначена винятково для захисту резиденції російського диктатора Путіна, оскільки в тій місцевості немає жодної критичної інфраструктури чи стратегічних об'єктів.

Про це повідомили в "Агентство".

Журналісти з'ясували, що найімовірніше установка ППО "Панцир-С1", яку в останній тиждень встановили на дахах міноборони РФ й інших силових відомств, повинна захищати від потенційних "українських ударів" по підмосковних селах, де живе російська еліта й де розташована резиденція Путіна. Інших об'єктів для такої повітряної охорони там зовсім немає.

Читайте також: "Не Міноборони єдиним": у Москві продовжують встановлення ППО, фото

Мешканець міста Валдай у Новгородській області надіслав знімок, зроблений у селі Ящерове минулого тижня, на якому видно комплекс ППО. За словами автора фото, установку розмістили в селищі "кілька тижнів тому". Саме це уточнення може свідчити, що система протиповітряної оборони в Ящеровому з'явилася майже одразу після ударів по російських військових аеродромах, схованих подалі від лінії фронту повномасштабної війни.

"Жителі Ящерова та сусідніх сіл, з якими зв'язалося "Агентство", підтвердили розміщення комплексу ППО на Валдаї. За словами одного із співрозмовників, комплекс не стоїть без діла – він перебуває на бойовому чергуванні, як мінімум троє військовослужбовців постійно перебувають поруч, антена РЛС обертається. Ящерова – одне з двох найближчих сіл до президентської резиденції, що стоїть на березі одного з місцевих озер під назвою Ужин. Від Ящерова до земель президентської резиденції трохи більше шести кілометрів прямою", - додали журналісти.

До того ж у Ящеровому оселилися люди, наближені до російського диктатора. Водночас там немає жодних об'єктів критичної інфраструктури, стратегічних об'єктів, великих підприємств або великих скупчень військової техніки та особового складу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що комплекс ППО "Панцир С-1" зафіксували поряд із селищем Заріччя за кілометрів від ще одної резиденції Путіна в Ново-Огарьово.