RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Зеленський накладе санкції на російську 1xBet з дня на день - ЗМІ

Указ про накладення санкцій на російську букмекерську контору 1xBet та її українську "доньку" вже перебуває на підписі у президента України Володимира Зеленського.

Про це пише видання "Коментарі" із посиланням на джерело в Офісі президента.

Усі формальні процедури для запровадження санкцій на 1xBet, чого вимагали українські громадські активісти та звичайні громадяни, які зібрали 25 тисяч підписів під відповідною петицією на сайті президента, пройдено.

Раніше ЗМІ повідомляли про те, що Комісія з регулювання азартних ігор та лотерей підготувала та передала на погодження Кабінету міністрів та Раду національної безпеки та оборони указ про введення санкцій щодо самого 1xBet, українського ТОВ "Твоя беттингова компанія", яка представляє 1xBet в Україні, та трьох громадян РФ – Романа Семіохіна, Сергія Каршкова та Дмитра Казоріна, які є засновниками скандального російського букмекера.

В указі пропонувалося запровадити щодо них 15 із 24 передбачених законом санкцій, зокрема, блокування всіх активів компаній в Україні, заборону виведення капіталів за межі України, обмеження торгових операцій тощо.

1xBet звинувачують у причетності до організації та проведення нелегальних азартних ігор на території України, сприяння проведенню фінансових операцій та акумулюванню коштів, які можуть використовуватися державою-агресором для військових потреб, у збиранні та використанні персональних даних громадян для їх подальшого використання з диверсійною метою.

Щодо української ТОВ "Твоя беттингова компанія", а також її директора та засновника санкції очікуються на 5 років, а на сам 1xBet та його російських засновників - на 10 років.

Раніше за накладення санкцій на російського букмекера виступав заступник міністра економіки Тарас Качка, який зазначав, що Міністерство економіки підтримує необхідність застосування санкцій щодо осіб, дії яких створюють загрози національним інтересам, безпеці, суверенітету та територіальній цілісності України.

Навесні 2022 року російський букмекер 1xBet отримав дві ліцензії на роботу в Україні, що викликало громадський резонанс. Після низки розслідувань, у тому числі про те, що 1xBet намагається вийти на український ринок для збору персональних даних громадян України для російських спецслужб, КРАІЛ у вересні 2022 року анулювала надані ліцензії.

Представник 1xBet в Україні ТОВ "Твоя беттингова компанія" намагається в суді оскаржити це рішення та повернути собі право працювати в Україні.