RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Новий транш військової допомоги: в Європі обговорять постачання зброї для ЗСУ

23 січня відбудеться засідання Ради закордонних справ ЄС, де глави МЗС Європи обговорять додаткову військову допомогу для України.

Про це повідомили в пресслужбі відомства.

Зустріч пройде в Брюсселі від головуванням високого представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепа Борреля з метою, зокрема, обміну думками про повномасштабне вторгнення країни-агресорки Росії в Україну.

Читайте також: У Берліні пройшов мітинг за постачання танків Leopard 2 для ЗСУ: фото та відео

Разом з главами МЗС країн Євросоюзу до зустрічі приєднається український міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Ми обговоримо, як продовжувати військову підтримку України, обговоримо новий транш з Європейського фонду миру, щоб надати більше фінансування Україні, і потім ми обговоримо рівень військової підтримки за підсумками зустрічі в Рамштайні", - додав Боррель.

За його словами, Україна повинна отримати бойові танки західного зразка, однак Жозеп Боррель зауважив: таке рішення кожна країна має ухвалювати самостійно.

"У Рамштайні був хороший підсумок щодо кількості озброєння, яке різні країни-члени вирішили надати Україні. Німеччина залучена до надання великої кількості допомоги. Що стосується танків, це не єдине питання, яке має обговорюватися", - наголосив він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що міністр оборони України Олексій Резніков назвав терміни проведення дев'ятого "Рамштайну".