RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Можуть виникнути проблеми: в українців все частіше почали виявляти підроблені водійські права

Українці намагаються в'їхати в Польщу з підробленими водійськими правами. З початку 2023 року польські прикордонники Бещанського загону виявили 11 випадків з використанням підробок.

Про це повідомив речник Бещадського відділу прикордонної служби Пьотр Закелярж, передає Ukrauina.pl.

"Здебільшого це були документи, які нібито видала українська влада, але були також випадки підробок із імітацією водійських прав Португалії, Чехії, Польщі та Великої Британії", - сказав він.

Читайте також: Вимагають навіть техпаспорт: які документи потрібні для виїзду на авто з України

Один із випадків стався 18 січня на пункті пропуску в Корчовій, куди для виїзду за кордон звернулася 35-річна громадянка України. Її документи перевірили й виявили, що в неї підробка українських водійських прав.

"Досвідчені прикордонники одразу помітили, що документ суттєво відрізняється від зразка. Жінка зізналася у використанні підробки та добровільно погодилася на покарання у вигляді 6 місяців позбавлення волі з відстрочкою на рік", - додав речник.

Водночас напередодні було зафіксовано ще один випадок підроблення водійських прав 34-річним українцем, який хотів в'їхати в Польщу, але він не зізнався у скоєному, тому його справу передали до суду.

Як відомо, українці можуть пересуватися автомобілем Польщею з документом з-поза меж Польщі відповідно до Віденської конвенції. Водночас донедавно всі громадяни України, які реєструвалися на постійне місце проживання в Польщі мусили обміняти свої водійські права на місце.

Утім, з початку повномасштабної війни до 31 грудня 2022 року українці могли користуватися навіть протермінованими українськими правами водія у зв'язку з ситуацією в Україні.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що горе-водій з України за день зібрав у Польщі колекцію штрафів на значну суму.