RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Активізація бойових дій та наступ ворога: прогноз ГУР на хід війни у найближчий час

Після призначення на посаду командувача об'єднаного угрупування військ ЗС РФ Валерія Герасимова армія окупантів почне активніше використовувати повітрянодесантні війська. Ворог і далі намагатиметься повністю окупувати Донецьку та Луганську області.

Про це розповів заступник начальника ГУР МО генерал-майор Вадим Скибіцький в інтерв'ю "Укрінформу".

"Ми бачимо, як зараз переміщуються, куди перегрупуються їхні підрозділи повітряно-десантних військ. Це і є почерк Герасимова... Ми очікуємо, що і зараз буде активніше застосування повітрянодесантних військ", - зазначив він.

Скибицький додав, що найближчим часом будуть активні бойові дії на Донецькому та Луганському напрямках.

"Герасимов не виконав те завдання, яке перед ним ставили. Перше – це повна окупація Донецької та Луганської областей", - пояснив він.

Тому у лютому-березні будуть активні бойові дії, і саме у Луганській та Донецькій областях. Крім того, з Білорусі зараз перекидається 2-а механізована дивізія 1-ї танкової армії.

Читайте також: Призначення Герасимова: як позначиться на ході війни в Україні

"Не виключаємо, що вони можуть знову спробувати зайти на нашу територію через кордон, це Куп'янський напрямок, можливе й відновлення наступальних дій з метою повернення під контроль раніше захоплених ворогом територій у Луганській області", - додав Скибицький.

Читайте також матеріал "Апострофа": Війна закінчиться не раніше 2024-2025 років і це оптимістична дата - захисник Бахмута "Мадяр "