RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Треба "вбити" можливість Росії виробляти ракети: глава МЗС закликав ЄС запровадити нищівні санкції

У понеділок, 23 січня, очільник МЗС України Дмитро Кулеба під час засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС закликав якомога швидше схвалити десятий пакет санкцій проти країни-терористки Росії, який унеможливить вироблення нею ракет і дронів.

Про це Кулеба заявив під час свого онлайн-виступу.

Євросоюз повинен збільшити тиск на країну-агресорку шляхом запровадження потужних санкції проти російської індустрії ракет і безпілотників, енергетики, банківської сфери, медіа та телекомунікацій, металургії, окремих осіб тощо, а також закрити всі обхідні маршрути вже введених обмежень.

Читайте також: Хто міг би зупинити іранські ракети: експерт назвав країну

"Я закликаю вас запровадити нищівні санкції проти російської індустрії ракет і безпілотників. Знищивши чи серйозно обмеживши здатність Росії виробляти нові ракети та безпілотники ми "вб’ємо" їхню можливість створювати нові засоби терору. Ми також досягнемо довгострокової стратегічної мети стримування російського ракетного терору", - наголосив український міністр закордонних справ.

Разом з цим він додав, що для припинення воєнних злочинів з боку російських окупантів неприпустимо робити якісь винятки чи послаблювати санкції.

"Дуже важливо закрити всі лазівки для обходу санкцій. Дані свідчать про активні спроби Росії обходити обмеження. Все це має зустрічати жорсткий відпір", - сказав Кулеба.

Окрема тема виступу глави МЗС стосувалася заклику України про зниження граничного обмеження на ціну нафти, відключення більшої кількості російських банків від SWIFT, першочергово це стосується Газпромбанку і Банку Санкт-Петербурга, які фінансують повномасштабне вторгнення РФ в Україну. Водночас Кулеба закликав закрити доступ Росії до хмарних сервісів і операцій з криптовалютою.

Важливою частиною стало й те, що Дмитро Кулеба висловився за персональні санкції проти працівників та посадових осіб "Росатому", що залучені до окупації й мілітаризації Запорізької АЕС. Зараз є особлива потреба в припиненні співпраці ЄС з Росією у сфері атомної енергетики.

Раніше "Апостроф" повідомляв, коли набуде чинності новий пакет санкцій проти країни-терористки Росії.