RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У Росії різко відреагували на постачання естонської військової допомоги в Україну

Країна-терористка Росія різко відреагувала на потужний пакет військової допомоги від Естонії для України. У відповідь на це РФ вирішила "знизити" рівень дипломатичних відносин з естонською стороною.

Про це повідомили в МЗС Росії.

Росія висилає посла Естонії з країни, а також відкликає свого посла з Таллінна у зв'язку з постачанням нової військової допомоги для України.

Читайте також: "Броня", ППО та німецька гра з танками: що приніс Україні восьмий Рамштайн

У заяві міністерства закордонних справ країни-агресорки зазначено, що Естонія зробила "новий недружній крок" щодо скорочення кількості представників російського посольства в Таллінні, звинуваючи її у "тотальній русофобії" і "культивуванні ворожості".

У такий спосіб Росія вирішила покласти всю провину за зниження рівня дипломатичних відносин на Естонію, що нібито саме естонська сторона "цілеспрямовано руйнує весь комплекс відносин".

"Як захід у відповідь російська сторона ухвалила рішення про зниження рівня диппредставника в обох країнах до тимчасового повіреного у справах. 23 січня у МЗС Росії викликали посола Естонії Маргуса Лайдре. Йому заявили рішучий протест у зв'язку з діями естонської влади. Послу Естонської Республіки треба покинути Російську Федерацію 7 лютого 2023 року", – написали в МЗС РФ.

Водночас МЗС Естонії також відреагувало на рішення Росії щодо скорочення дипломатичної присутностю до рівня повірених у справах: це "візьмуть до уваги".

"Ми дотримуємося принципу паритету у відносинах з Росією, що означає, що російський посол поїде до Росії одночасно з естонським послом",заявили в естонському відомстві.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Європі обговорять додаткове постачання озброєння для України.