RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Скандал із завищеними цінами на продукти для ЗСУ: що відомо про компанію-постачальника

Організація "Актив компані", яку підозрюють у тому, що вона є фірмою-"прокладкою" при укладанні контракту з Міноборони на суму понад 13 млрд гривень, має статутний капітал у тисячу гривень.

Про це можна дізнатися з сервісу доступу до державних даних Оpendatabot.

Компанія зареєстрована за адресою масової реєстрації у Києві: по вул. Дегтярівській, 25А, літера Л.

Читайте також: Гучний скандал у Міноборони: з'явилися перші підсумки засідання комітету із закупівель

Заснована вона була наприкінці 2015 року й основним видом економічної діяльності за КВЕД деякий час було "консультування з питань інформатизації".

Наразі ж ТОВ "Актив Компані" веде діяльність за класифікацією "Постачання інших готових страв".

За час існування фірма декілька разів змінювала бенефіціарного власника та керівника й у листопаді 2022 року ним став Мелеш Валерій Миколайович.

Загалом фірма брала участь у 13 тендерах й стала учасницею декількох судових процесів, по яким Окружним адміністративним судом міста Києва винесено 7 рішень.

Згідно з аналізом публічних закупівель і їх учасників Clarity Project, Валерій Мелеш є керівником та засновником низки організацій у Білій Церкві на Київщині.

У самій "Актив Компані" вважають, що цей скандал штучно спровокований, який може бути навіть спланованою провокацією, направленою на підрив обороноздатності країни.

Нагадаємо, що компанія-постачальник заперечила звинувачення у завищених цінах. Там вважають, що інформація, яка з'явилася у медіа - маніпулятивна.