RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Зеки "Вагнера" тікають з фронта - на передовій лише п'ята частина

Близький до кремлівського ватажка пітерський підприємець Євген Пригожин, який опікується ПВК "Вагнера", жене на війну з Україною російських карних злочинців, при цьому самі зеки воювати не дуже хочуть – вони або вмирають, або тікають.

Про це повідомила голова російської правозахисної організації "Росія за ґратами" Ольга Романова, інформує ISW.

Так, за її словами, із 50 тисяч завербованих в'язнів, лише 10 тисяч знаходяться на фронті на передовій і там вони виконують роль гарматного м'яса. Саме величезні втрати стали причиною високого рівня дезертирства серед "вагнерівців".

Читайте також: Вбивці з усієї країни: у Росії знайшли цвинтар із десятками зеків-"вагнерівців", фото

Зазначається, що тікати до Росії злочинці почали ще восени, прихопивши із собою зброю. Причому, за припущеннями Романової, сам Пригожин, який "обіцяв Путіну виграти війну" не веде статистику зниклих ув'язнених, а записує усіх до списку загиблих. Про це свідчать ситуації, коли ПВК "Вагнера" повертає родичам ув'язнених порожні труни.

Пригожин розповідає своїм підлеглим, що в Україні вони воюють з американцями та нацистами. Тож, як наслідок, в'язні добровільно погоджуються вбивати українців, проте насправді на передовій їх використовують як гарматне м'ясо.

В ISW ці цифри не підтвердили, проте вони не заперечують, що вони є дуже ймовірними.

Раніше ми писали, що по гуртожитку у Сватовому, де жили найманці ПВК "Вагнера", завдано удару, який став смертельним для багатьох з них.