RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Скандал у міністерстві інфраструктури: у відставку подав ще один топ-чиновник

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Іван Лукеря подав у відставку після того, як його колезі Василю Лозинському оголосили підозру в отриманні хабара у розмірі $400 тисяч.

Про це чиновник повідомив на власній сторінці у Facebook.

Лукеря просить звільнити його із займаної посади заступника міністра за власним бажанням, але наголошує, що таке рішення він ухвалив ще на початку року, тобто до початку корупційного скандалу з Лозинським.

Читайте також: Скандали та корупція: чим закінчиться "землетрус" на Печерських пагорбах

Чиновник наполягає, що його відставка не має жодного стосунку до оголошення підозри в хабарницті свого колеги Лозинського, а дата заяви про звільнення збігається з періодом кадрових змін лише через "політичні й бюрократичні обставини".

"Дякую колег та партнерам по уряду, парламенту, Офісу президента України. Дякуємо кожному голові обласних адміністрацій та мерам міст. Рішення мною було ухвалено на початку року, проте, на жаль, у міру політичних та бюрократичних обставин співпало на цей тиждень юридичне оформлення. На жаль", - написав заступник міністра.

Раніше "Апостроф" повідомляв, хто з найвищих чиновників потрапив під звільнення та хто на черзі.

Також "Апостроф" писав, що заступник генпрокурора Симоненко залишився без посади після "іспанських канікул".

Разом з цим нагадаємо, що з Міноборони після скандалу із закупівлями продуктів для ЗСУ звільнили заступника міністра оборони Шаповалова, щоб "не створювати загрози для стабільного забезпечення Збройних Сил України внаслідок кампанії звинувачень".