RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

У російському Генштабі розкол: Герасимов звільнив генерала, якого хвалили у РФ

Нещодавно призначений на посаду командувача Об'єднаного групування військ у зоні повномасштабної російсько-української війни начальник Генштабу ЗС країни-терористки РФ Валерій Герасимов, найімовірніше, усунув генерала-полковника Михайла Теплинського від командування веденням війни проти України.

Про це повідомили в британській розвідці.

Як відомо, Теплинського хвалили за "успішний" відступ російського окупаційного війська з правого берега Херсонщини і назвали в Кремлі "здібним і прагматичним командиром". Однак зараз його усунули з посади одного з оперативних командувачів війни Росії проти Україні.

Читайте також: Шойгу змінив керівництво військових округів, важливих у війні проти України: хто такі Кузовлєв та Никифоров

Звільнення Теплинського свідчить про розкол усереди російського військового командування, оскільки Герасимов прагне взяти все управління російськими окупантами, які беруть участь у війні, під особистий контроль.

Наразі залишається незрозуміло, чи Теплинський все ще зберігає свої додаткові повноваження як начальник ВДВ Росії. За інформацією ВВС Russian, останнім часом було чимало чуток про втрату Михайлом керівництва над ВДВ, зокрема, про його відставку повідомляли "воєнкори" і прихильники повномасштабного вторгнення країни-агресорки РФ в Україну Олександр Гладков та Юрій Котенок, посилаючись на власні джерела.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що у РФ продовжуються "підкилимові" ігри через розбіжності між Кремлем і засновником ПВК "Вагнер" Пригожиним.