RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Не "Леопардами" єдиними: Україна отримає омріяний літак

З самого початку повномасштабного російського вторгнення Україна потребувала авіації від західних партнерів, за допомогою якої можна було б прискорити звільнення окупованих територій – стало відомо, який саме тип літака буде надано нашій державі для боротьби із ворогом, проте ця інформація наразі не розголошується.

Про це в ефірі телемарафону розповів речник Командування Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат.

"Дати Україні таку зброю, як багатоцільовий літак, ми просили ще на початку вторгнення Росії. Це зрозуміло, тому що без авіації, без надійного авіаційного прикриття дуже важко взагалі проводити будь-які бойові дії", - наголосив він.

Читайте також: Готуйте танки для ЗСУ: генсек НАТО висловився про постачання Leopard Україні

За словами Ігната питання військової авіації завжди стояло на порядку денному – на ньому регулярно наголошували вище військове керівництво України, керівництво Міністерства оборони та постійно обговорюють наші представники в різних міжнародних колах.

"Наші військові льотчики їздили у Сполучені Штати, виділялись кошти на навчання наших пілотів… Тобто авіаційна тема ніколи не сходила з порядку денного. Вже фактично визначено тип літака, який, імовірно, буде наданий Україні, і відповідні терміни підготовки (особового складу. — Ред.)", - розповів речник Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Він також підкреслив, що йдеться не лише про підготовку льотного складу, але й про підготовку авіаційних інженерів.

"Це надзвичайно важлива складова, без якої не можна обійтись. Саме тому цей процес не є таким простим, як і підготовка інфраструктури — тут теж Міністерство інфраструктури буде долучатися для того, щоб підготувати інфраструктуру наших військових аеродромів для прийому такої техніки. Усіма зусиллями робиться все для того, щоби наша мрія перейти на цей літак здійснилася якнайшвидше", - резюмував Юрій Ігнат.

Раніше ми писали, що Польща надіслала Німеччині запит на передачу Україні танків Leopard 2.