RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Скандал із покупкою "слугою народу" розкішної вілли: за нардепа взялася прокуратура

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) просить генпрокурора порушити проти народного депутата України від партії "Слуга народу" Павла Халімона кримінальну справу за фактом незаконного збагачення. Йдеться про купівлю ним розкішного маєтку вартістю 10,3 млн грн у центрі Києва на підставну особу.

Про це повідомили у САП на інформаційний запит "Укрінформу".

У САП зазначили, що ознайомилися з журналістським розслідуванням "Української правди" та вважають, що "викладені в публікації обставини можуть свідчити про можливий факт придбання особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, активів, вартість яких більш ніж на шість тисяч п'ятсот не оподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує його законні доходи".

Читайте також: Кому війна, а кому - розкішне житло: скандальний "слуга народу" втратив ще одну посаду

У САП нагадали, що згідно із законодавством відомості, які свідчать про скоєння кримінального правопорушення народним депутатом, до ЄРДР вносить генпрокурор.

Як писав "Апостроф", раніше голова фракції "Слуга Народу" у Верховній Раді України Давид Арахамія повідомив, що Павла Халімона буде звільнено з посади його заступника.