RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Запит отримано: Німеччина терміново розгляне питання передачі Україні Leopard

Берлін має намір розглянути заявку Польщі щодо передачі Збройним силам України танків Leopard 2 "в терміновому порядку".

Про це повідомляє Spiegel.

Читайте також: Виробник готовий передати Україні танки Leopard та Leopard 2: названо умову та терміни

Так, представник німецького уряду підтвердив, що вони отримали офіційний запит від Польщі про передачу цієї техніки Україні та мають намір розглянути його "в терміновому порядку" відповідно до встановлених процедур та правил експорту зброї.

Річ у тому, що саме Німеччина має експортну ліцензію на танки Leopard 2, тому без дозволу Берліна інші європейські держави не можуть передавати їх Києву.

Поляки не раз прямо зверталися до Олафа Шольца, закликаючи його терміново ухвалити рішення про таку необхідну допомогу для українців, які захищаються від російської агресії. Глава Міноборони Польщі Маріуш Блащак розповів про те, що Польща закликала Берлін приєднатися до коаліції країн, які підтримують Україну танками.

Раніше ми також розповідали про те, що голова оборонного відомства Німеччини Борис Пісторіус закликав до терпіння у питанні ухвалення рішення про постачання танків Leopard 2 Україні. Воно залежить від багатьох факторів і має бути ретельно виважено.