RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

ЗСУ відбили атаки ворога і завдали нового удару по окупантам: зведення Генштабу

На триста тридцять п'яту добу повномасштабного російського вторгнення ворог здійснив понад 10 обстрілів реактивними системами залпового вогню. Загроза російської авіації та ракетних ударів зберігається по всій Україні.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.

Читайте також: Виробник готовий передати Україні танки Leopard та Leopard 2: названо умову та терміни

Противник продовжує вести наступальні дії в Бахмутському напрямку, зазнаючи численних втрат. На Лиманському та Авдіївському напрямах було проведено невдалі наступальні дії, всі атаки противника відбито.

Російські окупанти ведуть оборону на Куп'янському, Новопавлівському, Запорізькому та Херсонському напрямах.

На Волинському, Поліському, Сіверському, Слобожанському напрямах оточення без істотних змін наступальні групи противника не виявлено.

Супротивник не припиняє обстрілювати населені пункти вздовж лінії зіткнення. Танкові, мінометні та артилерійські обстріли постраждали райони понад 30 населених пунктів. Серед них Гута-Студенецька, Бучки та Михальчина Слобода Чернігівської області; Нововасилівка, Сопич, Кучерівка, Студенок, Козаче, Бояро-Лежачі, Стукалівка, Ворожба, Вольфине, Юнаківка Сумської області, та Басове, Гурів Козачок, Ветеринарні, Веселий, Вовчанськ, Варварівка та Григорівка Харківка.

На Куп'янському напрямку противник здійснив обстріл населених пунктів Дворична, Гряниківка, Кисливка, Брестове Харківської області, а також Новоселівськ, Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв райони населених пунктів Макіївка, Площанка, Червонопопівка, Терни и Ямполівка Луганської області. На Бахмутському напрямку вогневого удару з танків та всього діапазону артилерії постраждали райони понад 20 населених пунктів. Зокрема, Спірне, Берестове, Белогоровка, Весело, Красна Гора, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Дружба, Майорск, Нью-Йорк Донецької області.

Під ворожий вогонь потрапили райони Новобахмутівки, Орлівки, Авдіївки, Водяного, Первомайська, Невельського, Красногорівки, Георгіївки, Мар'їнки, Новомихайлівки та Михайлівки на Донеччині.

У Новопавлівському напрямку противник обстріляв танки, міномети, ствольну та реактивну артилерію в районах населених пунктів Новоукраїнка, Вугледар, Пречистівка, Ненудне та Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому напрямку від танкового та артилерійського вогню постраждали райони понад 20 населених пунктів, а саме: Времівка, Вільне поле, Новосілка, Новопілля в Донецькій області, а також Ольгівське, Малинівка, Гуляйпільське, Білогір'я, Новоданилівка та Веселе Запорізьке.

На Херсонщині окупанти продовжують обстрілювати мирних жителів. Під обстрілом реактивних систем потрапили райони Гаврилівки, Дудчани, Качкарівки, Зміївки, Веселого, Бургунки, Антонівки, Дніпровська, Херсонської області та м. Херсона.

На тимчасово окупованих територіях українського Криму продовжує приховані мобілізаційні заходи за рахунок місцевих жителів - громадян України. Зокрема, у Севастополі з 20 січня 2023 року російським військкоматам покладено завдання щодо відшкодування втрат Росії у так званій «спеціальній військовій операції» за рахунок місцевих мирних жителів підрозділів Чорноморського флоту. Усі цивільні співробітники зобов'язані заповнити бланки для вказівки військового звання в запасі та наявності прав водія.

Російські окупанти продовжують зазнавати колосальних втрат у боях Сил оборони України. Понад 450 поранених загарбників лікуються у міській лікарні окупованого міста Дніпрорудне Запорізької області. Також переповнено пораненими російськими окупантами Василівської районної лікарні Запорізької області.

Авіація Сил оборони України за добу завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога, а також 3 удари по позиціях зенітних ракетних комплексів.

За цю добу підрозділами Повітряних Сил ЗС України за 30 хвилин знищено 3 російські ударні вертольоти Ка-52, які виконували завдання в районі населеного пункту Євгіївка Волноваського району Донецької області. Також у районі Бахмута українські захисники збили російський Су-25.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за добу вразили 8 районів концентрації окупантів.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що лише за останню добу стараннями українських військових близько 690 окупантів перетворилися на "двохсотих".