RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Росія вербує на війну ув'язнених громадян України, а ЗСУ успішно відбиває атаки окупантів: свіже зведення Генштабу

Йде 336-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, за минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили їх атаки в районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Роздолівка, Красна Гора, Бахмут, Новобахмутівка, Красногорівка, Мар’їнка і Чарівне на Донеччині.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Протягом доби російська армія завдала 4 ракетних та 26 авіаційних ударів та здійснила понад 100 обстрілів з РСЗВ.

Попри численні втрати ворога, він не припиняє наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках. На Куп’янському, Запорізькому та Херсонському - росіяни обороняються.

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ознак наступальних угруповань противника не виявлено. Під обстріли потрапили райони понад 40 населених пунктів. Серед них Хрінівка та Карповичі Чернігівської області; Глухів, Бояро-Лежачі, Атинське, Соляники та Павлівка Сумської області, а також Гатище, Вовчанськ, Вовчанські Хутори, Бударки та Дворічна на Харківщині.
  • На Куп’янському напрямку окупанти обстріляли райони населених пунктів Вільшана, Синьківка, Іванівка, Котлярівка, Табаївка Харківської області, а також Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині.
  • На Лиманському напрямку росіяни обстрілювали населені пункти Макіївка, Площанка, Червонопопівка, Невське, Терни та Ямполівка Луганської області.
  • На Бахмутському напрямку від ворожого вогню потерпали понад 30 населених пунктів. Зокрема, Верхньокам’янське, Спірне, Білогорівка, Краснополівка, Красна Гора, Бахмут, Іванівське, Кліщіївка, Ступочки, Біла Гора, Курдюмівка, Дружба, Північне, Залізне та Нью-Йорк Донецької області.
  • На Авдіївському напрямку під російські удари потрапили Новобахмутівка, Бердичі, Орлівка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка, Новомихайлівка та Михайлівка на Донеччині.
  • На Новопавлівському напрямку обстріляні Новоукраїнка, Вугледар, Пречистівка, Нескучне, Богоявленка, Велика Новосілка, Золота Нива та Микільське Донецької області.
  • На Запорізькому та Херсонському напрямках від танкового та артилерійського вогню постраждали райони понад 40 населених пунктів. Серед них - Староукраїнка, Залізничне, Мала Токмачка і Новоандріївка Запорізької області, а також Золота Балка, Михайлівка, Новоберислав, Одрадокам’янка, Іванівка, Велетенське Херсонської області та місто Херсон, де загарбники обстріляли пологовий будинок, школу та поліклініку.

Читайте також: Активізація бойових дій та наступ ворога: прогноз ГУР на хід війни у найближчий час

У Генштабі розповіли, що Росія вербує ув’язнених громадян України, яких було примусово вивезено до місць позбавлення волі у РФ. Так, в Краснодарі їх активно вербують до складу приватної військової компанії "Вагнер". Більшість українських ув’язнених не задоволені примусовою зміною становища та зневажливим ставленням до них російських ув’язнених. Найбільш активно вербують на війну проти України тих, хто відбуває покарання за тяжкі кримінальні злочини.

У той же час з Каховки на Херсонщині окупанти вивозять медичне обладнання центральної міської лікарні до міста Генічеськ.

Українська авіація протягом минулої доби завдала 8 ударів по районах зосередження противника, а також 3 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Наші захисники знищили:

  • СУ-25,
  • 3 ударних російських вертольоти КА-52,
  • 3 БПЛА типу "Орлан",
  • 1 БПЛА типу "Мерлін",
  • 1 БПлА типу "Ланцет".

Артилеристи та ракетники уразили пункт управління противника та 9 районів зосередження окупантів.

Читайте також матеріал "Апострофа": На зустрічі "Рамштайн-9" Україна може отримати дуже важливу зброю - американський військовий аналітик