RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Перекрито мости та дороги: на Чернігівщині спостерігається найсильніша за 130 років зимова повінь, фото та відео

Через сильну зимову повінь на Чернігівщині, якої в цих краях не було близько 130 років, підтоплено десятки домогосподарств, перекрито мости та порушено пряме сполучення з більш ніж 10 селами регіону.

Про це повідомили у департаменті цивільного захисту та оборонної роботи Чернігівської ОВА, інформує "УНІАН".

Зазначається, що через підвищення рівня води у річці Дніпро сталося підтоплення 131 домогосподарства у чотирьох населених пунктах Чернігівського району (с. Мнів, с. Пустенки, смт Радуль та смт Любеч), наразі підтоплень житлових будинків немає. Крім того, негода торкнулася і ділянки місцевої автодороги Пустенки - Рудня, внаслідок чого там можуть проїхати лише автомобілі підвищеної прохідності.

Читайте також: На Київ обрушилася потужна злива: фото та відео розгулу стихії

У той же час через повінь на Десні транспортне сполучення припинено з трьома населеними пунктами Новгород-Сіверського району – с. Біріно, с. Підгірне та с. Прокопування. На цей час воно здійснюється із боку Сумської області.

Також рівень води підвищився у Сеймі, через що було тимчасово припинено рух автомобілів тимчасовою переправою на автодорозі М 02 Копті-Глухів-Бачівськ біля Батурина Ніжинського району. Рух транспорту до восьми населених пунктів Ніжинського району провадиться з боку Сумської області.

Гідрометеорологи підкреслили, що на Десні спостерігається найбільша зимова повінь за останні 130 років спостережень. При цьому ситуацій, коли були підтоплені дороги та будинки, місцеві жителі не пам'ятають, як мінімум, останні 50 років.

Фахівці Чернігівського центру з гідрометеорології прогнозують, що поступове підвищення рівня води на 2-8 см на добу на ділянці Десни Новгород-Сіверський – Макошине спостерігатиметься до 26 січня. На притоці Десни Снів утримається перевищення небезпечної позначки переливу води через автошлях місцевого значення в Корюківському районі Чернігівської області.

Водночас на ділянці Дніпра в межах Чернігівського району утримуватиметься значне затоплення заплави, порушення транспортного сполучення з окремими прирічними селами вздовж Дніпра та затоплення житлових будинків ряду сіл Чернігівського району. У регіоні оголосили III червоний рівень небезпеки.

Раніше ми писали, які смертельні повені пережила Україна з кінця 90-х.