RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Що ще, окрім "Абрамсів", отримають ЗСУ: журналіст дізнався у Пентагоні деталі

Сполучені Штати, окрім танків Abrams, передадуть Збройним силам України боєприпаси, тактичні машини та низку транспортних засобів.

Про це повідомив журналіст Foreign Policy в Міноборони США Джек Детч у Twitter.

Читайте також: Німеччина чекає, коли Росія постукає у їхні двері? Президент Польщі про постачання Leopard 2 для ЗСУ

За його словами, Штати планують закупити для України 31 танк Abrams упродовж кількох місяців у рамках пакету військової допомоги на 400 млн доларів.

Зокрема, йдеться про передачу 120-мм боєприпасів, вісім тактичних машин, транспортні засоби підтримки, а також кошти на технічне обслуговування танків. Відомо, що Україна отримає вісім евакуаційних машин M88, які функціонуватимуть як евакуатори для танків.

Загалом США виділили Україні 27,1 млрд доларів військової допомоги з моменту повномасштабного вторгнення Росії, додав Джек Детч.

Раніше президент США Джо Байден оголосив, що його країна та союзники перед загрозою нової ескалації у війні проти Росії передадуть українській армії десятки танків Abrams M1 та сотні одиниць бронетехніки.

Нагадаємо, на думку експертів, головним питанням у передачі Україні західного озброєння, зокрема танків, залишається їх правильне тактичне використання. ЗСУ будуть застосовувати їх так, як написано саме в українському Статуті.