RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

ЗСУ продовжують контрнаступ на одному з напрямків: актуальні карти війни в Україні

Уже 11 місяців Україна виборює своє право на незалежність, відбиваючи атаки російських окупантів – станом на 337 добу повномасштабного російського вторгнення українські війська наступають на півдні та заході від Кремінної Луганської області, а російські війська намагаються атакувати на півдні Запорізької області.

Про це йдеться у звіті ISW.

Схід

Протягом доби українські захисники вели контрнаступ у районі Сватового. При цьому, російські джерела інформували, що ЗСУ концентрують сили в Куп'янську та Дворчині для проведення подальших наступальних операцій у районі Сватового. При цьому ISW не дає оцінок майбутніх українських операцій.

Російські війська намагалися повернути втрачені позиції поблизу Кремінної, проте українські сили відбили наступ росіян поблизу Білогорівки Луганської області (12 км на південний схід від Кремінної). Також повідомляється , що ЗСУ, ймовірно, просувалися поблизу Кремінної – на кадрах бою, а також знімках геолокацій видно, що українські бійці просувалися на південь від Кремінної. Також зазисники завдали ударів з HIMARS по Кремінному та Рубіжному в Луганській області.

Читайте також: Сотні росіян, бронетехніка та літаки: свіжі дані про втрати ворога в Україні

На Донецькому напрямку командування ЗСУ визнало виведення військ із Соледара, при цьому заявивши, що лінія фронту на північний схід від Бахмута стабілізувалася. Окупанти і надалі продовжують штурмувати район Соледара, а ЗСУ – відбивати атаки російських військ у районі Роздолівки (18 км на північний схід від Бахмуту) та Червоної Гори (7 км на північ від Бахмута).

Також, армія РФ продовжує наступати у районі Бахмута, а також просувається на захід від Кліщівки (7 км на південний захід від Бахмута). Окрім цього, окупанти ведуть наступальні операції у напрямку Івановського, маючи намір перерізати трасу Т0504, яка з'єднує Бахмут та Костянтинівку.

Також російські джерела повідомляють про наступ рашистів у районі Вугледару, що знаходиться у 28 км на південний захід від Донецька. При цьому, ISW наразі не підтверджує цю інформацію.

Південь

Російські війська періодично обстрілювали Запорізьку область, намагаючись розсіяти українські оборонні позиції. Також українські війська заявляли про перекидання росіянами додаткових резервів у цьому напрямку через великі втрати. Окрім цього повідомляється про відбиття атаки російських військ поблизу Чарівного, приблизно за 70 км на південний схід від міста Запоріжжя.

При цьому, за даними ISW, жодних ознак того, що російські війська розпочали великомасштабну наступальну операцію, немає.

Раніше ми писали, скільки "шахідів" збили над Україною під час масової атаки пізно ввечері у середу, 25 січня.