RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Рання весна та погодні "гойдалки": українцям розповіли про погоду в лютому

Прогноз на лютий вражає нестабільністю та мінливістю: спочатку погода буде по-спражньому зимова з морозами, а потім температура повітря натякатиме на прихід ранньої весни.

Про це повідомив народний синоптик Станіслав Щедрін для ТСН.

За його прогнозом, погода наприкінці січня й на початку лютого в Україні очікується морозною, тоді як друга половина останнього зимового місяця прогнозується теплою - з подихом березня.

Читайте також: Справа дійде до кучугур: на Україну насуваються снігопади - названо дати

У першій декаді лютого стовпчик термометра в регіонах опускатиметься до -4-14 градусів.

"Десь до 5-7 лютого очікуємо на прохолодний характер погоди. По всій країні температура повітря вдень впаде до -4-6 градусів та до -7-9 градусів морозу вночі, а місцями навіть до -14 градусів. Водночас суттєві опади малоймовірні, лиш на заході України періодично пролітатимуть снігопади", - сказав синоптик.

Однак уже в другій декаді лютого опадів стане більше, ніж раніше, а іемпература повітря буде переважно з позначкою плюс.

"У другій декаді лютого температура знов зросте до плюсових значень, але і опадів значно побільшає - переважно у вигляді дощів та мокрого снігу", - додав Щедрін.

Тим часом третя декада останнього зимового місяця буде нагадувати ранню весну, адже спостерігатиметься тепла погода від -2 до +14 градусів удень залежно від регіону, а вночі від -2 до +7 градусів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, який прогноз погоди на найближчий тиждень.