RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Заборона виїзду чиновникам за кордон: у прикордонній службі вказали на важливий нюанс

Речник Державної прикордонної служби Андрія Демченко повідомив, що наразі вже діє заборона на виїзд з України для державних службовців, у тому числі ті, хто має бронь на період мобілізації в країні.

Про це він зазначив в етері національного телемарафону "UAРазом".

Читайте також: Видача повісток українцям за кордоном: у ЗСУ пояснили, кому можуть вручити

Демченко розповів, що не можна виїжджати за кордон низці посадових осіб: керівна ланка, депутати Верховної Ради, судді, прокурори та працівників, які заброньовані за органами державної влади на період загальної мобілізації в Україні.

Вони всі є у чіткому переліку посадових осіб, який надали прикордонникам.

"Особи, не придатні до військової служби, не можуть залишати Україну, якщо є в списках, наданих ДПСУ органами, означеними вище, окрім винятків, визначених для держслужбовців", - уточнив він.

За словами речника ДПСУ, заборона стосується і чоловіків, і жінок.

Раніше ми писали, що нардеп Микола Тищенко вирушив до Таїланду для зустрічі з виборцями, але нарвався на критику в мережі. Після цього обранця виключили з фракції "Слуга народу".

Нагадаємо, народні депутати колишньої фракції ОПЗЖ Наталія Королевська та її чоловік Юрій Солод подали заяви на складання мандатів народних депутатів. Вони з минулого року живуть у Дубаї, а також мають російські паспорти.