RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Помер поет та Герой України Дмитро Павличко

На 94-му помер український поет, громадсько-політичний діяч, Герой України Дмитро Павличко. Саме він подарував українцям геніальну пісню "Два кольори".

Про це повідомив голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський.

Читайте також: На 101-му році життя помер легендарний сотенний УПА Мирослав Симчич

"Мені тільки про це повідомив Богдан Горинь з посиланням на доньку письменника. Світла пам'ять та Царство небесне, шановний і дорогий Дмитре Васильовичу", - написав він.

Дмитро Павличко народився 28 вересня 1929 року у селі Стопчатове Яблунівського району Івано-Франківської області.

У різні періоди він випустив збірки: "Кохання і ненависть", "Моя земля", "Чорна нитка", "Правда кличе" та інші. Крім того, він написав книги перекладів "Світовий сонет", "Антологія словацької поезії ХХ століття", "Сонети В. Шекспіра", "50 польських поетів", "Поезії Хосе Марті" та інші. Також Павличко є автором сценаріїв до кінофільмів "Сон" та "Захар Беркут", лауреат Державної премії України ім. Т.Г. Шевченка (1977); депутата Верховної Ради України низки скликань.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що в неділю, 15 січня, на 84 році життя помер легендарний грузинський артист Вахтанг Кікабідзе , який підтримував Україну у боротьбі з агресією Російської Федерації.