RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Військовий квиток онлайн: у Мінцифри розповіли, чи розсилатимуть повістки через "Дію"

Військовий квиток рано чи пізно з’явиться у додатку "Дія".

Про це в інтерв’ю виданню The Village заявив керівник із розвитку електронних послуг у Мінцифри Мстислав Банік.

За його словами, робота над цифровізацією військового обліку в Україні велася ще до повномасштабного вторгнення ЗС РФ.

Банік у спілкуванні із журналістами зазначив, що військовий квиток рано чи пізно з’явиться у "Дії", але повістки розсилати громадянам не планують.

Читайте також: "Була і вчора, і позавчора": що сказали у ЗСУ про нові хвилі мобілізації

"Військовий квиток з’явиться в "Дії" рано чи пізно, але не можу сказати, що ми зараз над цим працюємо. Що стосується повісток, то їх у "Дії" не буде", - продовжив керівник із розвитку електронних послуг в інтерв’ю виданню.

За словами Баніка, одним з перших кроків цифровізації військового обліку була реформа щодо місця проживання. Для того, щоб змінити місце прописки, чоловіку потрібно було знятися з військового обліку й стати на облік в іншому місці, тому громадяни часто уникали процедури, аби їм не надійшла повістка.

"А якщо змінювати місце реєстрації в "Дії", ми просто будемо сповіщати, що певний громадянин змінив адресу. Постанова Кабміну (новий порядок взяття громадян на військовий облік - ред.), яка викликала такий розголос, насправді просто врегулювала питання деяких актів, які хаотично ухвалювали після 2014 року, і ми продовжуємо упорядковувати ці питання", - резюмував Банік в інтерв’ю виданню.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми розповідали, з якими хворобами заборонено мобілізувати чоловіків до армії.