RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

"Час має стати нашою зброєю": звернення Зеленського 29 січня, відео

Україна має пришвидшувати події та динаміку постачання зброї, щоб Росія не змогла затягнути повномасштабну війну.

Про це у традиційному відеозверненні заявив президент Володимир Зеленський.

Очільник держави зазначив, що 29 січня відбулося чергове засідання Ставки Верховного Головнокомандувача, під час якого військове керівництво України обговорювало теперешній характер дії ЗС РФ та прораховувало усі сценарії розвитку подій.

Читайте також: Україна отримає 31 танк Abrams: заява Байдена

За словами Зеленського, наша країна повинна зробити час своєю головною зброєю, аби Росія не мала змогу затягнути повномасштабну війну. Президент зазначив, що сьогодні важливо зберігти та посилити динаміку постачання озброєння, щоб Сили оборони переважили штурмові можливості загарбників.

"Швидкість постачання була й буде одним із ключових чинників у цій війні. Росія сподівається затягнути війну, виснажувати наші сили. Отже, ми маємо зробити час нашою зброєю. Маємо пришвидшувати події. Пришвидшувати постачання й відкриття нових потрібних збройних опцій для України. Цього тижня ми маємо вагомі оборонні результати у відносинах зі Сполученими Штатами, Німеччиною, Польщею, Канадою, Бельгією, Норвегією, Італією та іншими країнами. Наступний тиждень маємо зробити не менш сильним для нашої оборони", - продовжив очільник держави у вечерньому відеозверненні.

Окремо Зеленський прокоментував сьогоднішній обстріл Херсона з важкої артилерії, внаслідок якого загинули мирні мешканці. Президент обурився тим, що у таких реаліях деяких західних політиків доводиться переконувати відмовитися від будь-якої підтримки держави-терориста.

Підсумовуючи, очільник держави подякував усім українцям, які допомогають захищати країну від російського терору, та окремо вшанував пам’ять полеглих героїв у повномасштабній війні проти Росії.

Раніше ми розповідали, що Зеленський закликав союзників не тягнути з поставками танків Abrams.