RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Вибухи в Ірані: з'явилися супутникові фото заводу з виробництва Shahed-136 після удару

Пізно ввечері 28 січня в Ірані під дронову атаку потрапило одне з військових промислових підприємств в Ісфахані, зокрема, активно поширюється інформація про влучання в завод із виробництва безпілотників Shahed-136.

Про те, чи дійсно в Ірані знищено завод із виробництва "шахедів", розповіли в Defense Express.

Після дронової атаки міноброни Ірану одразу поспішило запевнити, що на одне військово-промислове підприємство в Ісфахані була здійснена "невдала атака" міні-дронами: один БпЛА нібито знищили ППО, а інші потрапили в "оборонні пастки" й вибухнули.

Читайте також: Усім приготуватися: що показав удар по Ірану

Водночас у соцмережах почали розповсюджуватися відео із місця подій, проте лише одне з них можна вважати достовірним.

Дехто пише, що вибухи в Ісфахані пов'язані з ураженям заводу який виробляє дрони-камікадзе Shahed-136 і розташовується на території вертолітної авіабази. Однак не це єдине військове підприємство у місті: поруч з ним є кілька позиційних районів ракетних військ, інші військові частини та оборонні об'єкти.

Завод з виробництва Shashed-136 та інших дронів у Ісфахані

До того ж варто розуміти, що критичні виробничі потужності Іран ховає під землю вже протягом десятків років. Наприклад, біля заводу із виробництва Shahed-136 є масивний підземний об'єкт, що врізаний в гору та має одразу три гейти.

Фото: Підземний військово-промисловий завод

"Таким чином навряд атака незначними силами, яка викликала лише доволі помірну реакцію з боку міноборони Ірану, може дійсно вивести з ладу будь-яке важливе військове підприємство країни. І цілком можливо, що в той час, коли на поверхні підприємство виглядає, як декілька ангарів, то під ними цілком можуть бути підземні виробничі потужності. А для їх знищення вже необхідні спеціальні бетонобійні бомби", - резюмували в Defense Express.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що відбувається в Ірані після атаки дронів на військові об'єкти.