RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Стосується вантажних перевезень: в Україні в 2023 році серйозно переглянуть вимоги для бізнесу

З 1 лютого розпочнеться тестування електронної товарно-транспортної накладної для вантажних перевезень, що стане першим кроком до запровадження міжнародних документів – e-CMR.

Про це повідомили в УкрАвтопром.

З початку лютого бізнес отримає час для поступового переходу на е-ТТН, зможе пройти тестування й адаптуватися до використання електронних накладних, а вже з 1 серпня 2023 року е-ТТН стануть обов'язковими для вантажних перевезень.

Читайте також: Техогляд в Україні: які авто мають зараз обов'язково його проходити та які ціни

"е-ТТН зробить ринок вантажних перевезень прозорішим, менш корумпованим. Для бізнесу використання електронних накладних буде дешевшим за паперові. І, загалом, це перший крок до впровадження міжнародних документів – e-CMR", - пояснили в Мінінфраструктури.

Для тестуваання й використання компанії необхідно укласти договір з одним із провайдерів ЕДО, які приєдналися до проєкту, щоб уже за півроку, до 1 серпня, бути готовими до цифровізації цього бізнес-процесу.

Наразі тестування із взаємодії зі Системою електронного документообігу е-ТТН пройшли три компанії-провайдери - EDIN, ПТАХ та AgriChain.

У Мінінфраструктури запланували, що робота з документами відбуватиметься у режимі реального часу для всіх сторін вантажоперевезення одночасно. До того ж е-ТТН дасть можливість оперативно проводити взаєморозрахунки за здійснене перевезення.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні з'являться нові номерні знаки на автомобілі.