RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

На Донбасі ситуація залишається напруженою: актуальні карти бойових дій

Йде 341-й день повномасштабної війни з російськими окупантами, вони продовжують наступальні дії на Донбасі. ЗСУ здійснюють контрнаступальні дії під Сватовим.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни ISW.

Так, росіяни повідомляють про оборону від українських сил на околицях Куземівки під Сватовим. Вони також стверджували, що просунулися у районі Бахмута.

Українські військові відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Ямполівка, Роздолівка, Васюківка, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Клищіївка, Курдюмівка та Озаранівка Донецької області.

Схід України

Українські сили продовжують оборонятися на лінії Сватово-Кременна. Російські війська проводять обмежені контратаки на захід від Кремінної. Окупанти заявили про контрнаступ України під Сватове в районі Куземівки.

Читайте також: ЗСУ вже двічі показали, як виграти війну з Росією - командир аеророзвідки "Мадяр"

"Вагнерівці" заявили про поступ у районі Благодатного Донецької області. Нібито вони захопили цей населений пункт за 12 км на північний схід від Бахмута. Окупанти продовжують атаки на Авдіївському напрямку, а також на півдні – в районі Вугледару. Російські джерела повідомляли про бої на сході та заході від міста.

Південь України

Аналітики не мають даних, які говорять про бої у Запорізькій області. Російська армія веде постійні обстріли як на Запоріжжі (понад 15 населених пунктів під вогнем), так і на Херсонщині.

Як повідомляв "Апостроф", раніше західні аналітики назвали три ключові етапи війни в Україні .