RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Контроль за Росією й після війни: Буданов розповів, що дасть Україні вступ до НАТО та ЄС

Україна повинна поступово інтегруватися до євроатлантичних та європейських культур, аби мати змогу системно і поступово ослаблювати Росію – встановлення відносин між країнами у майбутньому буде "дуже складним процесом".

Про це заявив очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов, інформує польський новинний портал Wirtualna Polska.

Він наголосив, що у повномасштабному вторгненні Росії в Україну винен не лише президент країни-агресорки, але й населення, що там проживає.

Читайте також: ЦАР та велика Україна: у Буданова виявили цікаву карту Росії

"Цікаво, що нині в російському інформаційному просторі, насамперед в інтернеті, а також серед частини опозиції, починає пропагуватися думка, що в цьому вторгненні слід звинувачувати лише "путінську кліку". І суспільство тут ні при чому. А ще ми воюємо з країною, де понад дві третини населення підтримало дії Путіна!", – заявив Буданов.

За його словами, майбутні відносини України з Росією важко прогнозувати, адже наразі невідомо, на скільки елементів вона розпадеться і з ким Україні доведеться говорити про репарації та притягнення до відповідальності винних у злочинах.

Також очільник розвідки ГУР МО України наголосив, що основним завдання України на цей момент є системне та державне ослаблення РФ.

"Для цього ми повинні активно входити в євроатлантичні та європейські структури: політичні, економічні, безпекові, правові, гуманітарні та освітні...Нарешті, ми повинні мати певну форму контролю над новою післявоєнною Російською Федерацією. Щоб ніколи не повторилося те, що було з Україною", – резюмував Буданов.

Раніше ми писали, що за словами Буданова, ЗСУ навесні 2023 року планують провести серйозний наступ з метою звільнення усієї української території та остаточної військової поразки Російської Федерації.