RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Виганяють людей з будинків і заселяють солдатів: влада розповіла про звірства окупантів у Луганській області

Продовжується повномасштабна війна з російськими окупантами, які творять в Україні військові злочини - у прифронтових містах та селах окупованої частини Луганської області росіяни виганяють людей із будинків та заселяють туди своїх військовослужбовців.

Про це розповів керівник Луганської ОВА Сергій Гайдай в ефірі національного телемарафону.

"Щодо їхніх будинків, то заселяють туди бойовиків різних мастей. Тобто це і вагнерівці-зеки, і новомобілізовані різної масті: російські мобілізовані та мобілізовані на окупованій частині Луганської області", - розповів він.

За словами Гайдая, далеко не всі можуть заплатити 300 євро за евакуацію через територію Росії та Балтійські країни, тому багато хто змушений переселятися вглиб окупованої території або заселяється у порожні будинки трохи далі.

Читайте також: Армія мародерів: окупанти продовжують вивозити з України до Росії все, що бачать

Також відомо, що паспорти РФ, які роздають окупанти, суттєво відрізняються від тих, що видаються на території Росії. Отримувати їх погоджуються люди, які намагаються залишитися працювати у державних установах, та пенсіонери, щоб отримати пенсію.

"Виглядають вони більш-менш однаково, але, зважаючи на все, коди та серії паспортів істотно відрізняються, і тому ставлення до людей, які переїжджають з окупованої частини Донецької та Луганської областей вже до Росії, вже зовсім інше", - пояснив Гайдай.

Як повідомляв "Апостроф", на Донбасі йдуть запеклі бої, ситуація залишається напруженою.