RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Як відбувається розбір завалів після удару в житловий будинок у Харкові: ексклюзивні фото

Вночі 29 січня російське окупаційно-терористичне військо завдало ракетного удару по житловому будинку в центрі Харкова, унаслідок чого загинула одна жінка, а ще троє людей дістали поранення. Рятувальники продовжують розбирати завали, сподіваючись знайти ще одну людину.

Про це розповів фотокореспондент "Апострофа" Роман Пєтушков, який побував на місці трагедії.

Так, станом на 15 годину 30 січня ліквідація наслідків влучання ворожої ракети С-300 у житловий історичний чотириповерховий будинок в центрі Харкова, продовжується.

Читайте також: Удар по житловому будинку в Харкові: у мережі опублікували нові відео з місця трагедії

Рятувальники проводять ручний розбір завалів, оскільки мають інформацію, що під уламками може знаходитися ще одна людина. Операція ускладнюється небезпекою повторного руйнування будинку.

Зазначається, що на місці події працюють десятки рятувальників ДСНС та комунальників, які, крім усього, замінюють скло на сусідніх пошкоджених будівлях та відновлюють електромережі.

Неподалік місця влучання волонтери розгорнули мобільну кухню для рятувальників та місцевих мешканців. На місце також приїхав мер міста Ігор Терехов, який запевнив мешканців, що без даху над головою ніхто не залишиться. Він також постановив відновити будинок після розбору завалів та заборонив його знесення, оскільки будівля є історичною.

Раніше ми писали, які подробиці удару РФ по житловому будинку у Харкові розповіли місцеві мешканці.