RU  UA

ЗСУ готують контрнаступ на Бахмутському напрямку: військовий розповів, що для цього необхідно

Для здійснення контрнаступу на Бахмутському напрямку потрібні не стільки додаткові резерви живої сили, скільки більше зброї та техніки від західних партнерів та якнайшвидше.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів офіцер управління 3-ої окремої бригади ЗСУ, майор Родіон Кудряшов.

"Ситуація у Бахмуті дуже напружена, але стабільна та контрольована ЗСУ. Ворог застосовує так звані хвильові атаки, щоденно кидає піхоту, щоб прорвати позиці українських сил. На сьогодні необхідно втримати ворога на таких вкрай важливих напрямках, зокрема, в Бахмуті. Так чи інакше ми зможемо застосовувати оборонні чи маневрені дії не підключаючи резерви. Ключем до майбутнього контрнаступу є витримка наших військовослужбовців на цьому напрямку, а також постачання зброї західними партнерами. Сподіваюся, що всі часові рамки по постачанню зброї буде збережено", – каже він.

За словами Кудряшова, ті військовослужбовці, які зараз обороняють Бахмут, вже готуються до контрнаступу.

"На сьогодні, якщо ми протримаємося по всій лінії фронту, включно, з Бахмутом саме в такій конфігурації та не будемо підключати резерви, то шанси на майбутній контрнаступ підвищаться. Тому що ми не будемо задіювати резерви на відповідальних напрямках. Тому ті люди, які зараз несуть службу на передньому краї, зокрема, на Бахмуті є тими військовослужбовцями, які на сьогодні вже почали готувати контрнаступ", – повідомив військовий.

Як писав "Апостроф", американські танки Abrams М1А2, про постачання яких офіційно оголосив президент США Джо Байден, прибудуть в Україну наприкінці 2023 або на початку 2024 року. Затримки постачання танків і бронетранспортерів можуть позбавити Україну можливостей для контрнаступу цієї зими.