RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Україна випускатиме власні дрони: контракти уклали із 16 вітчизняними компаніями

Україна не лише отримує зброю та військову техніку від західних партнерів, але і займається виробництвом вітчизняної - Міноборони вже уклало контракти з українськими виробниками БПЛА.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков на Facebook-сторінці.

За словами міністра, наразі одним із ключових напрямків Міноборони є розвиток і підтримка українського ринку БПЛА, а позбавляти талановитих українців можливості ділитися цікавими технічними розробками було б неправильно. Адже "сучасні креативні рішення сьогодні народжуються навіть в гаражах".

Читайте також: Не замінять артилерію: чому дрони-розвідники дуже важливі на полі бою

"Ми отримали заявки від українських виробників на 75 БПЛА різних типів. Після консультацій з Генеральним Штабом ЗСУ, після випробувань, Міноборони ВЖЕ укладено 16 державних контрактів з українськими виробниками БПЛА", - наголосив він.

Резніков додав, що на закупівлю дронів для ЗСУ у 2023 році планують виділити близько 20 млрд гривень, адже мова йде не тільки про потреби аеророзвідки.

"Ми говоримо про розвиток ринку дронів широкого спектра застосування — повітря-земля-вода. Це і про коригування артилерії, і про нанесення ураження ворогу (ударні дрони), і про доставлення б/к, евакуацію поранених тощо", - розповів міністр оборони.

За його словами, спільні наради представників Міноборони, Генштабу ЗСУ, вітчизняних розробників та виробників БПЛА продовжуються.

"На останній (нараді) — визначили низку завдань та кроків щодо вдосконалення регуляторних процедур. Ці пропозиції вже сьогодні — 30 січня, будуть обговорені на засіданні Координаційного штабу з питань розвитку виробництва розвідувальних та ударних дронів вітчизняних виробників", - повідомив Резніков.

Міністр також повідомив, що найближчими днями планує особисто зустрітися з українськими розробниками і виробниками БПЛА, після іншої дуже важливої зустрічі в інтересах Сил оборони.

Раніше ми писали, які завдання виконують БПЛА на фронті.