RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

ЗСУ отримають потужні французькі радари MG-200: які характеристики і на що здатні

Поки у Франції розглядають можливість підготовки українських пілотів для управління західними винищувачами, міністр оборони України Олексій Резніков та його колега Себастьєн Лекорню разом із представником компанії Thales Group підписали документ про постачання радарів GM-200 для протиповітряної оборони.

Про це повідомив очільник оборонного відомства.

"Разом із моїм французьким колегою Себастьєном Лекорню та Thales Group підписали меморандум про постачання радарів GM-200 для українських захисників неба", - написав Резніков.

Читайте також: Франція готова передати ЗСУ легкі танки

Він зазначив, що ці радари допоможуть українським військовим виявляти російські ворожі безпілотники та ракети, у тому числі й балістичні.

"Наше небо буде захищене від смертоносних атак Росії", - висловив переконання міністр.

Резніков також наголосив, що під час двох днів інтенсивних переговорів у Франції основною темою був захист повітряного простору України. "Це комплексне питання, яке охоплює системи ППО та ПРО, авіацію, радари, навчання персоналу тощо", - зауважив він.

Резніков нагадав, що комплекси Crotale вже захищають українські міста та критичну інфраструктуру, а зараз були проведені консультації щодо розширення цієї компоненти, створення запасу ракет та ін.

Як також зазначив міністр, Франція забезпечить фінансування та передачу ЗСУ 12 САУ CAESAR й підготує понад 6500 наших воїнів. "Зокрема, 2000 отримають професійну підготовку на території Франції та Польщі", - зауважив він.

Резніков також повідомив, що під час зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном він подякував главі Єлисейського палацу за підтримку України, зокрема за надання легких танків AMX-10, що позитивно вплинуло на прийняття рішень по танках іншими державами і сприяло створенню "танкової коаліції".

Під час свого візиту Резніков також відвідав виробничий комплекс у м. Лімюр, де поспілкувався з керівництвом Головного управління з озброєння (DGA) та керівниками французьких збройних компаній. Як наголосив він, у виробників зброї є можливість випробувати свою продукцію у складних бойових умовах.

Зазначимо, що багатоцільовий радар ППО середнього радіуса дії Ground Master 200 має надзвичайно точне відстеження від дуже малих до дуже великих висот (24 км), незалежно від складності навколишнього середовища.

Він має змогу координувати зенітні комплекси від 250 км у режимі спостереження до 100 км у режимі бою.

Радіус 100 км від Києва

Радіус 250 км від Києва

GM-200 здатний відстежувати як невеликі БПЛА, так і ракети й попереджати про реактивний, артилерійський чи навіть мінометний вогонь.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Італія та Франція закінчують підготовку зенітного ракетного комплексу SAMP/T, який передадуть Збройним силам України.