RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Мільйони гривень у дивані: у мережі показали архівне відео обшуків в екс-заступника голови Міноборони

В ексзаступника міністра оборони Олександра Миронюка, який став фігурантом розслідування про шахрайство на закупівлях у Міноборони, правоохоронці знайшли майже мільйон доларів готівкою, захований у дивані.

Відео із серпневих обшуків, отримане від джерел у правоохоронних органах, опублікувала "Українська правда".

За словами співрозмовників видання, відео було зняте вдома в Олександра Миронюка. На ньому зафіксовано момент вилучення коштів у розмірі майже мільйон доларів з дивану під час слідчих дій.

Читайте також: Яйця для військових по 17 гривень: ДБР затримало горе-підприємців, відео

На відео видно чоловіка, найімовірніше, слідчого, який дістає з бокової ніші дивана велику кількість пачок грошей у різній валюті, серед якої найбільше гривні. Під час обшуків було знайдено 17 мільйонів 78 тисяч гривень, 400 тисяч 100 доларів та 100 тисяч 380 євро.

Водночас після обшуків Миронюк заявив, що кошти, знайдені в дивані, були не його, а 86-річної жительки Харкова Елеонори Думіньш, які та йому позичила. Ексзаступник навіть показав суду "документ" з нотаріально завіреною заявою.

Як відомо, 31 серпня 2023 року правоохоронці провели обшук у тоді ще чинного начальника департаменту держзакупівель Міноборони України імені Богдана Хмельницького, якого підозрювали в причетності до справи із заволодінням коштами Міноборони під час закупівлі військової амуніції на суму 580 000 доларів.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що суд допоміг Олександру Миронюку зберегти вищезазначені гроші від так званої "незрячої бабці".