RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Світ

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

"Потрібно дати все, окрім ядерної зброї": новий президент Чехії про військову допомогу Україні

США готують новий пакет військової допомоги Україні на суму понад 2 мільярди доларів і для підтримки країни, яка бореться з російською агресією, не повинно бути "ніяких обмежень", крім ядерної зброї.

Про це в інтерв'ю France24 заявив нещодавно обраний президент Чехії Петр Павел.

Павел, як колишній голова Військового комітету НАТО, не бачить причин для будь-яких обмежень у рамках звичайного озброєння.

Читайте також: Екс-генерал НАТО стане президентом Чехії

"Україна не може боротися з таким сильним противником без броньованих технологій, безпілотних літальних апаратів, артилерії та ракет великої дальності, але, можливо, і без надзвукових літаків", - вважає він.

На його думку, деякі країни щодо постачання сучасної зброї Україні займають досить стриману позицію, однак у цьому питанні потрібно мати єдину точку зору, що дасть усе більше шансів на успіх.

Країни Європи мають надати Збройним Силам України всі можливі засоби, щоб допомогти їй перемогти російську армію та демонструвати постійну підтримку Києву та бажання продовжувати цю ініціативу.

"Я думаю, що це те, що Україна має почути", - наголосив Петро Павло.

Також зазначається, що з початку повномасштабної агресії Росії Чехія надала Україні військову допомогу на суму близько 217 мільйонів доларів.

Нагадаємо, раніше звичайні чехи купили для ЗСУ справжнісінький танк.