RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Байден виступив перед Конгресом: він приділив велику увагу війні РФ проти України

Президент США Джо Байден у своїй промові до Конгресу назвав війну Росії проти України випробуванням для Сполучених Штатів та світу в цілому. Він наголосив, що політичні сили США будуть і надалі єдиними у протидії агресії РФ, у тому числі через підтримку України.

Трансляцію виступу Байдена вела українська служба "Голосу Америки".

Глава Білого дому особисто звернувся до посла України Оксани Маркарової, яка була присутня у Конгресі під час його виступу, та запевнив, що США підтримуватимуть Україну до самої перемоги.

"Ми об'єднали НАТО і зібрали глобальну коаліцію. Ми виступили проти агресії Путіна. Ми стали поряд з українським народом. І сьогодні з нами знову посол України в Сполучених Штатах. Вона представляє не просто свою націю, а мужність свого народу. Посол, Америка єдина в підтримці вашої країни. Ми будемо стояти з вами стільки, скільки буде потрібно", – зазначив Байден.

Читайте також: Брифінг Байдена про постачання Україні танків Abrams: повне відео

Він торкнувся того, що несправедлива та жорстока війна Путіна проти України призвела до перебоїв у постачанні енергією та продовольством. Агресія РФ заблокувала вивіз зерна з України.

Байден констатував, що агресія Путіна стала випробуванням, яке вимагало від Америки відповіді на важливі питання і наголосив, що зараз важливо продовжувати підтримувати Україну. Глава Білого дому додав, що демократи будуть єдиними з республіканцями у цьому питанні.

"Чи збережемо наші основні базові принципи? Ми боротимемося з тероризмом? Ми захистимо демократію? Це дуже важливо і для цього необхідно підтримувати світ, припиняючи дії агресора, який загрожує вашій безпеці. І через рік ми знаємо відповідь: так, ми це зробили" – резюмував Байден.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Джо Байден анонсував нові переговори із главою України Володимиром Зеленським. Вони можуть відбутися вже найближчим часом у Польщі під час візиту до країни голови Білого дому.