RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Росіяни намагалися просунутися в районі Сватового: в ISW оновили карти бойових дій

Окупанти на фронті намагалися просунутися на Луганському напрямку в районі Сватового, а пропагандисти інформували про відступ української армії.

Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни ISW за 18 березня.

Луганський напрямок: РосЗМІ повідомляють про успіхи ворога

Крім спроб окупантів просунутися вздовж лінії Куп'янськ — Сватове — Кремінна, російські джерела повідомляли про просування окупантів на захід від Гряниківки (17 км на північний схід від Куп'янська). Пропагандисти також заявили, що українські війська відійшли на західний берег річки Оскол, але ISW не підтверджує ці заяви.

Читайте також: Росія зіткнулася з двома величезними проблемами на війні в Україні

РосЗМІ також стверджували, що війська РФ незначно просунулися в районі Майданчика (16 км на північний захід від Кремінної) та в районі Серебрянського лісу (приблизно в 11 км на південь від Кремінної).

Донецький напрямок: Бахмут, як і раніше, тримається

Що стосується Бахмута - там, як і раніше, йдуть запеклі бої. Ворог продовжував наступати, а Збройні сили України відбивали атаку у північній частині міста.

За оцінками ISW, російські війська окупували приблизно 50 відсотків Бахмута станом на 8 березня, і з того часу суттєво не просунулися. Російські джерела також стверджували, що окупанти пройшли далі в районі Курдюмівки (13 км на південний захід від Бахмута).

Ще російські блогери повідомляли про успіхи бійців ПВК "Вагнера" в Бахмуті, їх просування і заняття нових позицій, але в ISW не знайшли підтвердження інформації.

Також ворог безуспішно намагався наступати в районі Авдіївки та Кам'янки (5 км на північний схід від Авдіївки).

Південний напрямок: окупанти змінюють локацію через точні постріли ЗСУ

Темп артилерійського вогню через річку Дніпро знизився, ворог змушений постійно міняти позиції на східному березі Херсонської області через точний вогонь української артилерії.

Уздовж наземних комунікацій в анексованому Криму продовжують з'являтися оборонні споруди. За інформацією Генштабу ЗСУ, росіяни будують укріплення між Ішуном та Воїнкою на півночі півострова. На кадрах у соцмережах видно великі купи дерев'яних піддонів - біля мосту через річку Чатарлук між Ішуном та Воронцовкою на трасі N05 Армянськ-Джанкою-Сімферополь.

Нагадаємо, військовий оглядач Олександр Коваленко пояснював, чим важливі бої за Бахмут для України.

Вас може зацікавити:

Українські військові отримають Bergepanzer 3: фото, відео та характеристики

Більше танків Leopard 2: Канада збільшила військову допомогу Україні

”Армія” Пригожина в Україні помітно “схудла”: скільки ще людей можуть завербувати у ПВК “Вагнер”