RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Олешки повністю під водою: з’явилися перші дані про загиблих і зниклих безвісти

Внаслідок підриву Каховської ГЕС 6 червня та затоплення тимчасово окупованих Олешок, які розташовані на лівому березі Дніпра, загинули дев’ятеро людей.

Про це в ефірі телемарафону розповів голова Олешківської ТГ Євген Рищук.

За його словами, поки що неможливо встановити точну кількість зниклих безвісти, адже у місцевих чатах люди продовжують розшукувати своїх родичів та знайомих.

Читайте: Плакали і благали про допомогу: в окупованих Олешках ЗСУ дроном передали воду жінці з дитиною на даху. Відео

Євген Рищук зазначив, що на дахах будинків досі залишаються сотні місцевих жителів й допомогою займаються лише самі мешканці, натомість росіяни роблять все, аби завадити евакуації.

"Вони забрали майже всі плавзасоби у місцевих. Дістатись до Олешок можна лише на човні, бо рівень води на дорогах досить високий. Вчора прийшов один човен, вони зняли ролик, як начебто рятують людей", — розповів він.

Міський голова розповів, що сьогодні російські солдати завдали удар по приміщенню школи, де перебували врятовані з затоплених будинків люди. Поки що точної інформації про постраждалих немає.

Також у пастці залишаються люди на дачних ділянках. На одній дачі знаходиться десятеро людей, а на другій – шестеро, - розповів Євген Рищук.

У Кардашинці 60 людей врятувалися, знайшовши високий піщаний курган, де живуть вже просто неба другу добу. "Телефонували у російське МНС, там відповіли: чекайте", — описав ситуацію голова міської територіальної громади.

Наразі Олешки затоплені майже на 90% й вільним від води залишається середмістя.

Нагадаємо, українським військовим вдалося врятувати маму з дітьми, які ховалися від води на даху будинку у Олешках на тимчасово окупованій території Херсонської області після вибуху на греблі Каховської ГЕС.

Вас також може зацікавити:

В Олешках під воду пішов будинок-музей знаменитої художниці Поліни Райко: як він виглядав

Росіяни не давали рятуватись: що відомо про загиблих внаслідок підриву Каховської ГЕС

Це просто жах: нові супутникові фото затоплених територій Херсонщини