RU  UA

Вода відступає, але повільно: що зараз відбувається на підтопленій Херсонщині

На третій день після російського теракту на Каховській ГЕС вода на Херсонщині починає поступово відступати. Проте ситуація, особливо безпекова, залишається складною, оскільки ворог продовжує обстрілювати Херсон та околиці.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів голова Херсонської обласної ради Юрій Соболевський.

"Ворог продовжує обстріли, і вчора вони дуже сильно відпрацювали по Херсону і по іншим населених пунктах – знов і КАБи були в Бериславському районі. За крайню добу у нас на жаль дві людини загинули й ще 17 отримали поранення", - повідомив він.

Соболевський наголосив, що вода перестала підійматися і повільно відступає – десь на 5-6 см за цей час. При цьому евакуаційні роботи на правобережжі Херсонщині продовжуються, на місцях залишаються люди, які потребують допомоги.

"Станом на зараз та кількість людей, які потребують допомоги, її закриває повністю і ДСНС і Національна поліція. Потреби у волонтерах, щоб вони виходили зараз на воду, немає", - розповів голова Херсонської обласної ради. Він пояснив, що це досить ризиковано через постійні обстріли та потужну течію, внаслідок якої люди можуть або загинути, або віднести на таку відстань, що їх самих доведеться рятувати.

Читайте також: Олешки повністю під водою: з’явилися перші дані про загиблих і зниклих безвісти

Він також розповів про важку ситуацію на лівому березі Херсонської області.

"На жаль там дуже складна ситуація, тому що евакуацію вони провалили, дуже пізно включилися, і насправді там велика кількість людей все ще потребують допомоги, але вона їм фактично не надається", - підкреслив Соболевський.

У Херсоні людей продовжують забезпечувати їжею та питною водою.

"Щодо питної води, то ми дякуємо за допомогу, ми не відмовляємось від будь-якої кількості, тому що певний час в цьому буде дуже велика потреба, поки не буде зрозуміло, які наслідки має цей теракт щодо доступу людей до питної води", - пояснив спікер, додавши, що наразі також є необхідність і в будівельній техніці, в деякому обладнанні, вони всі систематизовані та є в онлайн-доступі через ресурс обласної військової адміністрації.

Раніше ми писали, що українським військовим вдалося врятувати маму з дітьми, які ховалися від води на даху будинку в Олешках на тимчасово окупованій території Херсонської області після вибуху на греблі Каховської ГЕС.

  • Вас також може зацікавити:

В Олешках під воду пішов будинок-музей знаменитої художниці Поліни Райко: як він виглядав

Росіяни не давали рятуватись: що відомо про загиблих внаслідок підриву Каховської ГЕС

Це просто жах: нові супутникові фото затоплених територій Херсонщини