RU  UA  EN

Пʼятниця, 20 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.70
НБУ:USD  41.10
Світ

Новини

19 вересня

Всі новини

У Міноборони Британії стався масштабний витік даних: у хакерській атаці підозрюють Китай

Міністерство оборони Великої Британії зазнало хакерської атаки на систему нарахування заробітної плати військовослужбовцям і деяким ветеранам – відбувся витік персональних даних. Ймовірно, до цього може бути причетний Китай.

Про це повідомляє SkyNews.

Читайте також: Російські хакери зламали Microsoft: ключові системи під загрозою

Зауважується, що 7 травня депутатам повідомлять про масовий витік даних за участю Міністерства оборони, спрямований на військовослужбовців – підозрюють причетність Китаю. Британський уряд не називає країну, яка могла б долучитись до цього, але Sky News вказує, що це таки міг бути Китай.

Кібератака була здійснена на систему оплати праці нинішнім військовослужбовцям і деяким ветеранам. У результаті хакерських маніпуляцій було розкрито імена та банківські реквізити — проте SkyNews додає, що цього місяця кожен таки отримає свою заробітну плату. Хакерська атака відбулася менш ніж через два місяці після того, як китайські "державні суб'єкти" були звинувачені урядом у двох "зловмисних" кампаніях кібератак у Великій Британії.

Член парламенту від Консервативної партії та колишній військовий Тобіас Еллвуд висловив SkyNews свою думку стосовно причетності Китаю, який "…ймовірно, дивиться на фінансово вразливих людей з метою їх примусу в обмін на готівку".

Зауважується, що Міністерство оборони працювало в "прискореному режимі" протягом останніх 72 годин для того, щоб зрозуміти масштаб злому після його виявлення.

Варто очікувати, що 7 травня міністр оборони Грант Шеппс виступить перед Палатою громад із заявою, де він викладе "багатопунктовий план" з діями щодо захисту постраждалих військовослужбовців. Разом з цим у Міністерстві оборони Великої Британії висловлюють сподівання, що військовослужбовці не будуть турбуватися про свою безпеку – за повідомленням, завтра їм мають надати консультацію та необхідну підтримку.

Наразі розслідування не показало, що якісь дані були вкрадені. "Це може викликати питання про те, чи захочуть інші країни зі складними відносинами з Китаєм ділитися конфіденційними розвідданими з Великою Британією", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що кіберфахівці ГУР зламали міноборони РФ і отримали доступ до секретних даних.

  • Вас також може зацікавити:

Російські хакери зламали Microsoft: ключові системи під загрозою

У ГУР підтвердили, що росіяни використовують інтернет від Starlink: однак є нюанс

Хакери "Head Mare" зламали російську установу, яка будує спецоб'єкти - інформацію злили у мережу