RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Українська компанія "Фармак" пояснила, навіщо експортує ліки в Росію

У фармацевтичній компанії «Фармак» пояснили експорт своєї продукції в Росію необхідністю забезпечення якісними ліками українців, які проживають там.

Про це заявила прес-служба на сторінці компанії в Facebook, коментуючи акцію протесту, яку 26 вересня провели біля офісу фірми в Києві активісти громадського руху «Національний Опір» і ветеранської організації «Невідомий Патріот».

«Сьогодні о 13:00 «Національний Спротив», і організація «Невідомий Патріот» провели чергову акцію проти торгівлі на крові. Минулого тижня патріоти провели акції проти підприємств «Інтерпайп», «МГЗ», «Турбоатом» тощо. Проти тих, хто торгує з ворогом, паплюжачи пам'ять вірних синів України, які захищали і захищають нашу землю. Сьогодні ми нагадали підприємству "Фармак", що вони передчасно забули, що до цього часу триває Україно-російська війна і торгівля з ворогом аморальна», - повідомляє «Національний Спротив».

Коментуючи акцію протесту ПАТ «Фармак» визнало наявність експорту продукції в Російську Федерацію. У компанії пояснили факт цих поставок необхідністю забезпечення якісними ліками українців, які проживають в Росії.

«Завдяки «Фармак» українці мають доступ до високоякісних генеричних лікарських засобів у всьому світі. Здоров'я багатьох хворих залежить від лікарських засобів, які випускає «Фармак». Ці люди живуть як в Україні, так і в інших країнах. Історично склалося, що споживачі продукції «Фармак» переважно зосереджені в країнах СНД. У Польщі українська діаспора становить приблизно 500 тис. чоловік, в Казахстані - більше 900 000, в Білорусі - орієнтовно 200 000, в Росії - 5 млн українців», - йдеться в повідомленні фармацевтичної компанії.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що ПАТ «Фармак» нарощує обсяги експорту за рахунок російського ринку. Зокрема, повідомлялося про плани компанії за 3 роки наростити експорт в Російську Федерацію в півтора рази. Відповідні дані містилися в звіті компанії, підготовленому для акціонерів і кредиторів. Як випливало з оприлюдненого в ЗМІ документа, Росія є найбільш швидкозростаючим ринком збуту продукції української фармацевтичної компанії.

За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань Міністерства юстиції, в столиці РФ Москві функціонує представництво ПАТ "Фармак". На офіційному сайті компанії зазначається, що чисельність персоналу російського представництва становить 76 осіб.