RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Інвестбанкір поскаржився на безглузді обшуки силовиків

"В гості" до відомого українського інвестбанкіра Тараса Козака прийшли силовики з обшуками.

Про це він написав на своєму Facebook.

"Сьогодні у мене вдома і в офісі Інвестиційної Групи" УНІВЕР" були обшуки. Не можу розповісти все детально, тому що підписав папірець про нерозголошення таємниці слідства. Якщо коротко, це дійсно шок! Повернувшись з ранкового тренування, після душу і швидкого сніданку, я вже збирався їхати в офіс. Раптом - кілька дзвінків в двері. На екрані домофону чоловіки, називають мене по імені та по батькові і пропонують відкрити двері. кілька коротких дзвінків адвокату і друзям. Відкриваю двері. Троє слідчих або оперативників і дві дами-поняті. Кажуть про слідчі дії ", - написав Козак.


При цьому він зазначив, що силовики поводили себе в невластивый їм "культурній" манері.

"Все було досить культурно. Ніяких "масок-шоу", залякувань і свавілля. Чи слідчі були культурні, чи присутність Сергія Блажевича, Олексія Гриценка та Павла Богомазова сприяла, але обшук був проведений дуже ввічливо. Хоча прискіпливо. Знайшли деякі мої речі, про які я вже думав, що втратив. Однак, ніяких документів, що стосуються матеріалів справи, слідчі не знайшли. І нічого не вилучили, про що був складений протокол ", - додав банкір, відзначивши, що обшуки проводилися і в офісі його компанії.

"Тим часом, подібні дії проводилися та у офісі" Універ ". Тут матеріалів справи - тисячі. Хоча дивно, що їх вилучають у нас, адже копії цих документів є як мінімум в трьох державних організаціях. На даний момент обшук (а насправді добровільна передача купи документів) триває ", - заявив він.

У підсумку, з "ввічливого візиту" силовиків Козак зробив кілька висновків. Ось вони:

1. Бойове хрещення. Якщо в якусь компанію в Україні не приходили "органи" з обшуками, то це якийсь несерйозний бізнес

2. Зупинено роботу кількох компаній ІГ "УНІВЕР". Зірвалося кілька угод. А також кілька наляканих клієнтів. Запевняю, що всі наші зобов'язання будуть виконані. Як це було завжди.

3. Репутаційні збитки. Як особисті, так і групи. Це найнеприємніше. Мабуть, цього і домагалися замовники справи. Так, я переконаний, що справа "замовлена". Не можу зі зрозумілих і зазначених вище міркувань повідомити про докази.

4. Безкарність і безвідповідальність "органів". Таких справ відкривається тисячі щорічно. Абсолютна більшість закривається за відсутністю складу злочину, не доходять до суду. Збитки та втрати несе тільки бізнес. А правоохоронці не несуть ніякої відповідальності, навіть в разі повної відсутності доказів правопорушень. Це про інвестиційну привабливість України.

5. Вибірковість правозастосування. "Друзям - все, ворогам - закон". Десятки або сотні злочинів, які постійно знаходять журналісти-розслідувачі. На величезні суми. Високопоставлених чиновників. Але, як сказав Президент, "Не все так просто!" На жаль, наближені до вищої влади мають індульгенцію. Рядовий бізнес голосує ногами. За кордон.

6. Величезна радість, що нас підтримують сотні людей. Смс-ки від друзів, політиків, бізнес-партнерів, клієнтів зі словами підтримки приходили в секунду. Заважали слідчим досліджувати вміст телефону.

Козак також подякував партнерам, друзів і клієнтів за підтримку, висловивши впевненість, що "все буде добре"

"Дуже вдячний за таку підтримку. Попутно прошу вибачення, що не зміг соответствовать.Все буде добре!"

Як повідомляв "Апостроф",Служба безпеки України (СБУ) проводить обшуки і виїмку документів в ряді компаній, що працюють на фондовому ринку.