RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

14 квітня

Всі новини

Керівництво Альфа-Банку і Укрсоцбанку назвало терміни юридичного злиття фінустанов

Переклад бізнесу Укрсоцбанку (УСБ) в Альфа-Банк (обидва - Київ) фактично вже завершився: на балансі УСБ залишилося близько 6% клієнтів від їх числа станом на початок 2017 року, юридичне злиття очікується восени.

Про це повідомив генеральний менеджер ради банківської групи Альфа-Банку, голова правління Укрсоцбанку Іван Світек, передає "Інтерфакс-Україна".

"Об'єднання фактично вже завершилося, так як ми весь час фокусувалися нема на юридичному злитті, а на перекладі активного бізнесу Укрсоцбанку на платформу Альфа-Банку Україна", - сказав він.

Він уточнив, що з цих 6% клієнтів активних всього 11 тисяч.

Світек нагадав, що за 2018 рік через УСБ було переведено 80% клієнтів і 90% залишків, а більш складне питання єдиної IT-системи було завершено кілька тижнів тому.

"На даний момент по Укрсоцбанку ми мігрували на Альфу більше 8 мільйонів рахунків - і відкритих, і закритих, згорнули майже 90% всіх IT-систем і серверів, в тому числі відключили від системи все мобільні додатки і інтернет-банкінг. Ми також вже закрили всі відділення Укрсоцбанку і перевели практично всіх його співробітників в Альфа-Банк, залишилася тільки інкасація і одне відділення Укрсоцбанку", - сказав глава банківської установи.

Він зазначив, що міграція до 90% клієнтів - це дуже високий показник для об'єднання банків.

"Для нас в цьому процесі якість була важливіша за кількість. Тому ми задоволені результатом", - сказав Світек.

За його словами, найбільший портфель, який залишився на майданчику УСБ - це портфель поганих кредитів, проте боржникам банку не варто сподіватися на послаблення після його приєднання до Альфа-Банку.

"Юридичне злиття де факто вже не позначиться ні на клієнтах, ні на кредиторах Укрсоцбанку", - підкреслив Світек.

Він повідомив, що питання юридичного злиття ще залишається відкритим і буде обговорюватися на засіданні наглядової ради в найближчі тижні. Глава групи спрогнозував, що юридично злиття відбудеться цієї осені.

Відповідаючи на питання про бренд об'єднаного банку, Світек зазначив, що остаточне рішення з цього приводу ще немає. Він повідомив, що до команди нещодавно приєдналася новий директор зі стратегічного маркетингу Наталія Паліна, яка до банку працювала в компанії Jacobs Douwe Egberts і має великий досвід в FMCG. До кінця вересня вона проводить ще одне глибинне дослідження, за результатами якого будуть ще раз зважені всі плюси і мінуси рішення про зміну бренду, сказав глава банківської групи.

"Було б дуже легко прийняти рішення, якби бренд Альфа-Банку втратив свою цінність і силу, але це точно не так. Зараз нас до ребрендингу фактично підштовхує тільки прийдешнє юридичне злиття. Тому ми знову і знову зважуємо цей крок", - сказав Світек .

Він вказав, що ребрендинг - дуже серйозна процедура і сильний стрес для компанії, тому завдання - прийняти правильне рішення.

Як повідомлялося, в кінці жовтня 2016 року було завершено операцію з передачі 99,9% акцій Укрсоцбанк від UniCredit Group на користь ABH Holdings S.A. (АВНН), основним активом якого в Україні є Альфа-Банк, в обмін на міноритарну частку власності в ABHH в розмірі 9,9%. З того часу група ABH проводить консолідацію активів в Україні, що має привести до створення на базі Альфа-Банку найбільшого в країні приватного банку.

Згідно з даними Нацбанку України, на 1 квітня 2019 року за розміром загальних активів Альфа-Банк посідав 6-е місце (69,614 млрд грн), Укрсоцбанк - 12-е місце (37,832 млрд грн) серед 77 діючих фінустанов.

АВНН має інвестиції в фінансові установи в Україні, Білорусі, Російської Федерації, Казахстані та Нідерландах, а також представництва на Кіпрі і в Великобританії.