RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Бізнес

Новини

20 вересня

Всі новини

Підприємці трьох міст Луганської області вийшли на мітинги, фото

Відкриття агропродовольчих ринків анонсували ще з 1 травня, але ФОП ще сидять без роботи. Залишившись без доходів, підприємці виходять на протести, люди вимагають відкриття ринків і звинувачують владу Луганської області в змові з власниками супермаркетів.

Про це пише сайт міста Сєвєродонецька 06452.com.ua.

У Сєвєродонецьку пройшов другий мітинг підприємців, що торгують на Центральному ринку міста. Минулого тижня мітинг збирали, але безуспішно - ринки залишаються закритими.

"Ми просто хочемо працювати... Збираємося висунути вимоги до міської влади і глави області про відкриття ринків. Хочемо оформити всі юридично. Ми сидимо вдома, але продовжуємо платити податки і оренду. Великі промислові ринки по всій Україні, на зразок ринку Барабашово в Харкові вже працюють, але тільки не в Луганській області!", - кажуть мітингувальники.

Підприємці заявили, що хочуть працювати, не порушуючи санітарних норм, але попередили, що, якщо до 15 травня питання не буде вирішено, зберуться на масштабний мітинг біля стін Луганської обласної адміністрації.

У Лисичанську на мітинг вийшли десятки підприємців непродовольчих товарів, вони зібралися у закритих воріт Центрального ринку, а після перекрили рух по центральній автомагістралі міста.

"Ми теж боїмося коронавірусу, але сидіти вдома більше не можемо. У мене вдома лежить зимовий одяг, який ми не встигли продати. Що з ним робити? Не розумію, чому не працюють ринки? У місті немає спалаху. Чому працюють супермаркети? Чому ви підтримуєте олігархів, а нас знищуєте? - задається питаннями підприємець Олена.

Представник Лисичанської мерії Андрій Шальнев заявив, що питаннями регулювання роботи ринків не займається місцева влада - все вирішується на рівні області. Мітингувальники збирали підписи під зверненням про незаконність закриття ринків, яке група лисичанських підприємців обіцяла передати главі області Сергію Гайдаю.

У Сєвєродонецьку біля будівлі обладміністрації також зібралася група підприємців Рубіжного зі ста чоловік. Тут були підприємці з Лисичанська та Сєвєродонецька. Мета у них була поспілкуватися з главою області. Але глава Луганської обласної адміністрації не вийшов до мітингувальників, оскільки роздавав гуманітарну допомогу. Зі слів помічниці губернатора стало зрозуміло, що він був у будівлі адміністрації. Спілкуватися з представниками малого бізнесу Гайдай надіслав начальника відділу по взаємодії з правоохоронними органами. Підприємці були шоковані таким ставленням.

"Невже люди, які стільки приносять до обласного бюджету, заслуговують такого звернення? Щоб було зрозуміло, ми, платники єдиного податку приносимо в казну міста Рубіжного 19 млн 200 тис грн на рік. А всі юридичні особи - 3 млн 700 тисяч. Чому з нами не хочуть рахуватися? Мабуть хтось просто хоче знищити наш бізнес! Якщо до 15 числа не схвалять відкриття, ми будемо спиратися на Конституцію України, як головний закон країни і просто вийдемо і будемо працювати", - заявила підприємець Ольга Феленко.