RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Майже половина світового мобільного трафіку припадатиме на 5G до 2025 року - Ericsson Mobility Report

Компанія Ericsson (NASDAQ: ERIC) представила оновлений прогноз підключень до мереж п'ятого покоління: до кінця року кількість 5G-підключень досягне 190 млн, а до 2025 року - 2,8 млрд. У Центральній і Східній Європі на мережі 5G припадатиме майже 50% підключень до 2025 року.

Такі дані увійшли до звіту Ericsson Mobility Report за червень 2020 року.

Кількість 5G-підключень зростає швидше прогнозів - в листопаді 2019 експерти Ericsson очікували 2,6 млрд підключень за підсумками 2025 року.

Карантин змінив цифрові звички користувачів

Через карантин у поведінці користувачів відбулися зміни - збільшилось використання стаціонарних і мобільних мереж. Велика частина навантаження припала на мережі фіксованого зв'язку в житлових районах, трафік збільшився на 20-100%. Однак, багато операторів також помітили зростання попиту в мобільній мережі. За даними дослідження Ericsson Consumer Lab, 83% респондентів з 11 країн стверджують, що інформаційно-комунікаційні технології дуже допомогли на карантині. Популярністю користувалися електронні навчальні курси та спортивні програми. 57% респондентів заявляють, що відклали фінансову подушку безпеки, а третина планує вкласти кошти в 5G і вдосконалити інтернет вдома, щоб підготуватися до другої хвилі COVID-19.

"Поширення COVID-19 спонукало людей змінити звичний спосіб життя, працювати і вчитися вдома. Трафік перейшов з ділових зон в житлові райони. В Ericsson Mobility Report простежується, що мобільні і стаціонарні мережі відіграють велику роль в побудові національної інфраструктури", - коментує Фредрік Джейджлінг, виконавчий віце-президент і керівник напрямку мереж зв'язку Ericsson.

Мережі фіксованого широкосмугового доступу: 160 млн підключень до 2025 року

В кінці 2019 року 15% світового трафіку генерувалося в мережах фіксованого широкосмугового доступу (ФШСД). Популярність цієї технології буде зростати, і в 2025 році в мережах ФШСД буде вже 160 млн підключень, а їх частка в світовому трафіку досягне 50%. Для надання послуг ФШСД використовуються мережі 4G або 5G.

"Успіх 5G слід вимірювати на основі даних про кількість підключень, а з огляду на переваги, які 5G дає. Технології 5G створені для інновацій, а криза підкреслила цінність зв'язку та її роль у відновленні економіки", - додає Фредрік Джейджлінг.

Ericsson Mobility Report за червень 2020 можна завантажити за посиланням.

Ericsson надає рішення і технології для мереж зв'язку, цифрові послуги та послуги з інтелектуального управління мережами, а також підтримує розвиток нових напрямків бізнесу. Акції компанії котируються на біржі NASDAQ у Стокгольмі і біржі NASDAQ у Нью-Йорку. На обладнанні Ericsson розгорнуто 40 5G-мереж в 22 країнах світу, а також укладені комерційні угоди в області 5G з 93 операторами.