RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Трудовий колектив "Сємок" звернувся до Разумкова з проханням позбавити Лубинця посади - документ

Представники трудового колективу підприємства-виробника снеків "Семки" звернулися до голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова з проханням позбавити народного депутата Дмитра Лубинця займаної ним посади керівника комітету.

Виходячи з наведених у листі фактів, депутат не відповідає визнаним моральним і етичним нормам, пише "Обозреватель".

З початку червня тривають спроби захоплення майна ТОВ "Волана" - лідера з виробництва снеків в Україні, виробничі потужності якого знаходяться в Синельниковому Дніпропетровської області. Серед продукції - популярні торгові марки "Сємки" і "Козацька слава". На підприємстві працює близько тисячі працівників, які продовжували діяльність навіть в умовах карантину, підприємство платить значні суми податків до держбюджету. Зарічний районний суд Сумської області наклав арешт на майно підприємства у справі, до якого ТОВ "Волана" теоретично не могло мати стосунку. Апеляційний суд через місяць скасував незаконне рішення, проте представники підприємства вимагають покарати залучених в рейдерських діях посадових осіб. ДБР зобов'язали відкрити кримінальне провадження щодо слідчого Сумського СБУ В. Прохненка і прокурора Сумської прокуратури А. Жернового.

Також трудовий колектив вважає, що до спроби рейдерського захоплення причетний народний депутат Лубинець, який публічно закликав до передачі заводу іншим власникам. Дії депутата, на думку підписантів звернення, привели до фінансових втрат підприємства та держави на 5 млн грн.

Нагадаємо, раніше "Сємки" зверталися до президента та генерального прокурора з метою припинення "тиску з боку рейдера" Лубинця.

Також варто відзначити, що депутати не підтримують дії нардепа Лубинця, заявивши, що такі ганебні явища в парламенті мають залишитися в минулому і не варто традиції попередніх скликань переносити в поточне, яке "має шанс увійти в історію як некорумповане".