RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Бізнес

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Novus купує мережу супермаркетів Billa - ЗМІ

новини компаній

Австрійська Rewe International AG продає 100% в капіталі компанії Білла-Україна власнику мережі Novus.

Про це пише RAU з посиланням на пресслужбу Novus.

Фото: RAU

Компанія Consul Trade House UAB (єдиний учасник ТОВ "Новус Україна") і Rewe International AG досягли угоди про покупку 100% частки в статутному капіталі "Білла-Україна", яка володіє мережею супермаркетів під торговою маркою Billa на території України. Зараз йде фінальне узгодження угоди Антимонопольним комітетом.

У компанії зазначають, що Novus і Billa продовжать працювати в звичайному режимі, виконуючи договірні зобов'язання перед партнерами і контрагентами для стабільності ведення бізнесу. Про завершення угоди і подальші плани розвитку буде оголошено додатково, після отримання дозволів регулюючих органів.

Австрійська мережу Billa, що входить в REWE Group, налічує 35 магазинів в Україні, розташованих в Києві, Київській області та Житомирі. Вона була першим міжнародним рітейлером, які вийшли на український ринок. Компанія прийшла в Україну на початку 2000-х років, відкривши магазини в Києві, Харкові та Дніпрі, а піку свого розвитку досягла в кризовий 2014, коли кількість об'єктів досягла 39. На той час магазини рітейлера працювали в 16 містах 9 областей країни. Однак в 2017 компанія вирішила піти з регіонів країни, сконцентрувавшись на розвитку в Києві та Київській області.

Novus представлений на українському ринку з 2009 року і входить в литовську групу BT Invest, яка інвестує і в інші сектори України під брендами Stolitsa Group, Retroville і EVT. Сьогодні Novus - одна з найуспішніших і перспективних мультіформатних мереж в Україні, яка об'єднує 46 магазинів. Загальна площа торгових комплексів становить понад 220 000 кв. м. Компанія розвиває торгові об'єкти різних форматів площею від 400 до 7000 кв. м, в тому числі - франчайзингові. Товарообіг мережі Novus в 2019 році склав 11,5 млрд грн.